Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zapečatený byt v Humennom naháňa strach. Pre toto...
Zdielať na

Zapečatený byt v Humennom naháňa strach. Pre toto...

HUMENNÉ / V jednej bytovke v Humennom je na prízemí byt, ktorý obyvateľom naháňa strach. Pred troma rokmi tam totiž zomrel starček. Polícia vtedy byt zapečatila a odvtedy nikto nevie, čo sa za jeho dverami skrýva. Ľudia v paneláku už oslovili políciu aj súdy. Dozvedeli sa, že do bytu nesmie nikto vstúpiť, až kým nebude známe, kto ho zdedil. A práve v tom je háčik...

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

V schránke sa kopia upomienky

Hoci je majiteľ bytu už tri roky mŕtvy, jeho schránku stále plnia nové upomienky. "Vidíte aj tú schránku. Je nabitá, dokonca aj koncesionárske poplatky všetko mu tam chodí stále. Nikto to neodhlásil a my nemáme úmrtný list," hovorí obyvateľka bytovky.

V byte žil starší muž, ktorý mal podľa susedov jedinú dcéru. Podľa našich informácií ju vydedil. Byt mal muž zanechať staršiemu manželskému páru, ktorý žije v Austrálii. "A keby boli aj z tramtárie, za tri roky sa niečo malo vyriešiť," myslí si suseda nebohého muža.

"Niektorí účastníci konania žijú v Austrálii. Je potrebné všetky listiny prekladať a doručiť. Preto toto súdne konanie ešte nie je skončené," uviedla právnička bytového družstva Tatiana Andrejcová.

Dedičské konanie sa naťahuje tri roky

A tu nastáva celý problém. Dedičské konanie sa naťahuje už tri roky a zatiaľ nie je jasné, kto dostane od bytu kľúče. "Keďže dedičské konanie ešte stále nebolo ukončené, byt je stále zapečatený a kľúče sú na polícii," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. Vyzerá to ta, že obyvatelia bytovky si budú na rozhodnutie súdu ešte počkať.

Celý proces vraj zabrzdila prekladateľka. Tá totiž preložila páru z Austrálie všetky listiny, no nedostala za to sľúbenú odmenu. "Posledným rozhodnutím v tejto veci, je rozhodnutie Krajského súdu v Prešove, pričom krajský súd týmto rozhodnutím zrušil uznesenie súdu prvého stupňa a vrátil vec na ďalšie konanie vo vzťahu k odmene prekladateľky," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy