Zatiahnuté
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Manželský pár (†64,†70) zo Želiezoviec uhorel zaživa
Zdielať na

Manželský pár (†64,†70) zo Želiezoviec uhorel zaživa

ŽELIEZOVCE / V areáli bývalého majera v Želiezovciach (okres Levice) zhorel manželský pár. Požiar vypukol v čase, keď 64-ročná žena a jej o 6 rokov starší manžel spali. Pomoc zalarmovali susedia, ale pomôcť im už nevedeli.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Zachvátil celý priestor

Požiar v dome, v ktorom žila 64-ročná žena a jej 70-ročný manžel, si ráno okolo 5:30 všimli susedia. V tej chvíli už bolo všetko v plameňoch.

"Už to bolo v plameňoch všetko, už sa nedalo pomôcť ," hovoria susedia. Horelo v izbe, v ktorej manželia spali. "Pri spozorovaní bol už požiar v tretej fáze horenia. Oheň zachvátil celý vnútorný priestor," informuje riaditeľ OR HaZZ Branislav Štefanický. 

Chcel zachrániť ženu

Hasiči požiar uhasili a okamžite išli dovnútra. Našli tam však len obhorené telá oboch manželov. Presné príčiny požiaru zatiaľ nie sú jasné. "Začali sme stíhanie pre prečin usmrtenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

V skromnom príbytku manželov zrejme začalo horieť v čase, keď pokojne spali. Podľa stop je možné, že muž sa zobudil a išiel ratovať bezvládnu manželku. Oheň však bol silnejší.  "Lebo dole tvárou ležal, tak on musel padnúť," myslia si susedia.

Svietili si sviečkou

Manželia si vraj kúrili v staršej piecke a svietili so sviečkou. Je teda možné, že práve toto bude jedna z príčin. Prípad vyšetrujú hasičskí experti, ale aj policajti.

V plameňoch skončil aj takmer celý majetok 14-člennej rodiny z Rožňavy. Za toto nešťastie môže tentokrát elektrický skrat. Plamene pohltili nábytok, elektroniku, oblečenie aj hračky. Rodičia a 10 detí našťastie stihli pred ohňom ujsť. VIAC TU

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy