Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vymenili si šteklivé foto a potom prišiel telefonát: Zaplať!
Zdielať na

Vymenili si šteklivé foto a potom prišiel telefonát: Zaplať!

BRATISLAVA / Hľadám nezáväzný flirt a možno aj niečo viac. Takýto druh zábavy hľadal na známom internetovom fóre mladý muž. S neznámou slečnou si najskôr vymenili pár slov a potom ho vyzvala, aby si vymenili aj pikantné fotografie. Problém je v tom, že slečna vraj ešte nebola plnoletá a mladíka o niekoľko dní začali vydierať. Ak nechce mať problémy, musí zaplatiť.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Peniaze na súkromný účet

"Predstavil sa ako policajt, plukovník a povedal, že dňa toho a toho som poslal nahú fotku dievčaťu. Jej matka chce na mňa podať trestné oznámenie," hovorí obeť podvodníka, Michal.

"Telefón som zložil," dodáva. Muž, ktorý v telefóne vystupoval ako policajt, bol ochotný mladíkovi pomôcť. Ak prevedie dohodnutú sumu na jeho súkromný účet. Potom sa vraj postará, aby vyšetrovateľ prípad čo najrýchlejšie uzavrel. "Ja som mu okamžite zložil telefón," opisuje Michal.

Dievča skromné nebolo

Mladý muž prisahá, že bol nahý len od pása hore. Ale dievča až také skromné nebolo. Na fotke ukázala úplne všetko. "Akékoľvek fotografie s obnaženým detským telom podliehajú skutkovým podstatám detskej pornografie," informuje hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurilovská.

"Prišla mi SMS- práva, že posiela hliadku," opisuje. Žiadna hliadka, samozrejme, neprišla a Michal to vedel, pretože pred dvomi mesiacmi sa čosi podobné stalo aj jeho kamarátovi.

To isté sa stalo aj kamarátovi

Ten istý portál,  iná žena, ale scenár do bodky rovnaký. Odvážna slečna ponúka pikantné fotografie a akonáhle jej prasačinku odošle aj muž, do hry vstupuje údajná matka, údajné trestné oznámenie a nápomocný údajný policajt. "Kamarát bol na polícii, ale povedali mu, že nemá platiť," hovorí Michal.

"Ak majú podozrenie na spáchanie trestného činu, treba to podať," oponuje Kurilovská. Ak sa do podobnej situácie dostanete, určite nikomu nič neplaťte! Sami by ste sa dostali do problémov, pretože vinný je aj ten, kto úplatok dáva.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy