Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zdeno dostal za dobodanie Číňana (†21) 18 rokov
Zdielať na

Zdeno dostal za dobodanie Číňana (†21) 18 rokov

BRATISLAVA/ŠAĽA / Surová vražda mladého Číňana zo Šale je po viac ako roku potrestaná. Súd poslal do väzenia Zdena Szarku, ktorý mal najprv rodinu prisťahovalcov niekoľko hodín väzniť a týrať v ich dome a následne na to dobodať ich syna. Po rozsudku nepovedal ani slovo...

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Zo stehna mu kvapkala krv

Obvinený Zdeno pôsobil na súde mlčanlivo. S kapucňou na hlave čakal na rozsudok a vôbec nič nekomentoval. "Obžalovaný Zdenko. Sz. odmietol počas celého procesu vypovedať," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Andrea Blašková.

Rozruch vyvolal len raz, keď z rany na jeho stehne začala kvapkať krv a zasahovať museli záchranári. Bola to stopa po guľke, ktorú doňho vpálil otec zavraždeného mladíka, aby ho zastavil pri úteku.

Mal mať dlhy

Motív si Zdeno nechal pre seba, no podľa známych mal dlhy. Od čínskej rodiny, pre ktorú pracoval, si zrejme sľuboval pomoc, no jeho návšteva sa nečakane zvrtla. "Oni tu majú obchody čínske a on vedel, že majú peniaze. Takže prišiel kvôli peniazom," hovorí svedok.

"Pri dverách som videla obžalovaného, ale myslela som si, že nám prišiel opraviť vodu. Keď sme vošli, pribuchol dvere a namieril na mňa pištoľ," hovorí matka zavraždeného.

Rodina mu mohla len 5 000 €

Potom mal všetkých spútať a pýtať si 10 tisíc eur, no rodina mu vedela dať len 5 000. Rozhodol sa pre drastický krok a ich syna dopichal loveckým nožom. "Počula som len, ako chrčal a potom zavládlo hrobové ticho. Vedela som, že sa stalo niečo veľmi zlé," dodáva matka zavraždeného.

Medzitým sa matke podarilo vyskočiť z okna. Keď Zdeno počul krik, vybehol za ňou, no to už sa vyslobodil aj jej manžel a začal ho naháňať s pištoľou. Podarilo sa mu ho zadržať až do príchodu polície. FOTOGALÉRIU AJ SPOVEĎ SVEDKA NÁJDETE TU.

Podľa sudkyne sa len málokedy stane, že vina je taká jasná, ako v tomto prípade. Zdena Szarku odsúdila na 18 rokov, jeho obhajca sa odvolal. "Obžalovaný bude umiestnený do ústavu s maximálnym stupňom stráženia," dodala Blašková. Polícia istý čas stíhala aj otca zavraždeného chlapca a to práve pre streľbu na páchateľa. Vyšetrovanie ale napokon zastavili.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy