Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Otrasné! Keď rodičov zabijú vlastné deti
Zdielať na

Otrasné! Keď rodičov zabijú vlastné deti

BRATISLAVA / Už niekoľko hodín má polícia v rukách pravdepodobne vraha 58-ročnej ženy. V obci Dačov Lom pri Veľkom Krtíši túto ženu vo vlastnom dome niekto chladnokrvne zastrelil. A zrejme to bol jej vlastný syn. Žiaľ, nejde o výnimočný prípad, keď rodičov zavraždia ich vlastné deti. Takéto zverské vraždy sú častokrát vykonané v afekte. Brutálne vraždy rodičov majú na svedomí ženy aj muži.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Sekerou rozsekal hlavu

Vysoký mladík bol pre políciu hlavným podozrivým, keď vyšetrovatelia začali pátrať po vrahovi, ktorý 58-ročnej žene vystrelil priamo do hlavy. Ak v tomto prípade ide o vraždu matky, spáchanú jej dieťaťom, o tom istom bola aj chladnokrvne vykonaná vražda 40-ročnej ženy, v roku 2012 v Púchove.

Smrť vlastnej matke mal spôsobiť bodnými ranami taktiež jej syn. A v tom istom roku aj česká polícia vyšetrovala vraždu, pri ktorej syn zaútočil na svoju matku a sekerou jej rozsekal hlavu.

Chcela ju rozštvrtiť

Brutalita takýchto vrážd je častokrát tak intenzívna, že zaskočí samotných vyšetrovateľov. Keď v americkej Arizone polícia vyšetrovala vraždu matky istej ženy, už po obhliadke tela zistili, že jej dcéra chcela svoju mŕtvu mamu, rozštvrtiť a časti tiel vopchať do igelitových vreciek.

Pokiaľ sa z roztomilých levíčat alebo mláďat tigrov nestanú statní jedinci, tiež sú chránení láskou vlastných rodičov. Keď v dospelosti budú ale bojovať napríklad samce o vlastné teritórium, pri súboji môžno smrteľne zrania aj svojho biologického otca. Rovnako ako pri súboji dvoch jeleňov, či inej zvery.

"Sú to teritoriálne vzťahy, a potom najmä otázka potravy a konkurencie," vysvetľuje zoológ MVDr. Milan Kopčok.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy