Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ladislav sa priznal: Zabíjal som aj v Rakúsku!
Zdielať na

Ladislav sa priznal: Zabíjal som aj v Rakúsku!

TRNAVA / Ladislav Steiger za svoje beštiálne činy už sedí vo väzení. Okresný súd v Trnave mu vymeral výnimočný trest. Keďže s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, rozsudok je právoplatný.

V spánku dobodal svoje obete

Pán Jozef žil v obci Topoľníky so svojim synom Pavlom. Steiger sa vkradol do ich domu koncom augusta v noci a v spánku svoje obete najskôr udrel do hlavy a potom ich dobodal. Z domu ukradol televízor a z garáže auto, na ktorom sa po okolí premával ešte niekoľko dní.

Steiger mal problémy so zákonom už aj v minulosti, súdili ho za lúpež, podvod a trestné stíhaný bol aj za nebezpečné vyhrážanie a napadnutie. K vražde sa plne priznal. "Obvinený Ladislav S. bol uznaný vinným zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy, za čo mu bol uložený súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 25 rokov," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Andrea Blašková.

Na väzenskú celu si zvykal už od decembra minulého roku, kedy ho odsúdili za úverový podvod. Po tomto rozsudku bude mať ale tvrdšie podmienky. "Bol zaradený do tretej nápravnovýchovnej skupiny s maximálnym stupňom stráženia a po dobu troch rokov mu bol uložený ochranný dohľad," dodala Blašková.

Steiger: všade som vraždil

Aj keby sa Steiger dostal z väzenia skôr, napríklad za dobré správanie, na slobode dlho asi nebude. Priznal sa aj k dvojnásobnej vražde v Rakúsku za čo mu takisto hrozí dlhoročné väzenie. Priznal aj vraždu v Rakúsku. "Áno všade som vraždil," povedal Steiger.

Do rodinného domu rakúskych dôchodcov prišiel takisto s úmyslom lúpiť. Najprv usmrtil kliešťami dôchodcu a potom aj jeho manželku. Vraždu sa podarilo objasniť našim kriminalistom aj vďaka telefónu, ktorý Steiger ukradol a predal známym. V Rakúsku ho budú môcť ale súdiť až po tom, čo si odpyká trest na Slovensku.

Srdce pre deti. Charitatívny projekt vyvrcholí galaprogramom 20. decembra o 20:20 na TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy