Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Futbal sa zmenil na bojisko, polícia postrelila fanúšika
Zdielať na

Futbal sa zmenil na bojisko, polícia postrelila fanúšika

BANSKÁ BYSTRICA / Zápas futbalovej Corgoň ligy medzi Banskou Bystricou a Trnavou sa zmenil na vojnové pole. Fanúšikovia Bílych Andelov opäť vyčíňali a zápas poznačila streľba gumovými projektilmi. Informáciu ako prvý priniesol denník Nový Čas.

Strelné zranenie v oblasti brucha

Počas policajného zásahu boli zranení dvaja priaznivci Trnavy a jeden policajt. Podľa denníku Nový Čas jeden fanúšik mal poranenú hlavu, druhý strelné zranenie v oblasti brucha.

Keďže futbalový zväz a polícia zápas medzi Banskou Bystricou a Trnavou vyhodnotili ako rizikový, policajti boli na štadióne už dávno pred úvodným hvizdom. S pribúdajúcimi minútami sa v sektore hostí zvyšovala nervozita, ktorá prerástla až do agresivity. Polícia tak začala konať.

"Keďže fanúšikovia Spartaka začali byť čoraz agresívnejší, polícia použila jemné donucovacie prostriedky na ich upokojenie," uviedla pre hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Banská Bystrica - Trnava 0:0

V prvom polčase sa za chladného počasia hral pod Urpínom medzišestnástkový futbal. Hráči oboch tímov bojovali príkladne o každú loptu i o každý meter nie príliš kvalitného trávnika, ale pekné akcie chýbali. Viac zaujali fanúšikovské tábory, keď prevahu mal práve hosťujúci, ktorý zaplnil svoj vyhradený sektor v trojfarebných pláštenkách. Trnavského brankára preveril z domácej strany iba Jurčo v 4. min spoza šestnástky. Na opačnej strane nemusel Boroš zasahovať, pretože po Procházkovej prihrávke zo stredu mieril z ľavej strany pokutového územia Nworah v 24. minúte vedľa a neujal sa ani priamy kop z približne 25 metrov v podaní Banoviča, ktorý v 37. minúte tvrdo vypálil, ale lopta išla vedľa.

V druhom polčase prišla aj prvá vážnejšia príležitosť. Postaral sa o ňu v 50. min Spartak, keď po rohu zostala lopta v ohni a Hodek ju poslal pod brvno, odkiaľ ju vytlačil Boroš. Skúšala to aj Dukla z priameho kopu z vyše dvadsiatich metrov, no Považanec nenamieril popri múre medzi žrde. Podarilo sa mu to až v 63. min priamo z rohu, avšak Strapák si dal pozor a pokryl následne aj strelu Chriena spoza pokutového územia. Hostia opäť pohrozili v 76. min, Vlasko sa ocitol voľný v šestnástke, ale mieril tesne vedľa odkrytej časti bránky.

Veľká príležitosť sa naskytla aj Banskobystričanom. Do brejkovej situácie sa dostal v 82. min Jurčo, zasekol si obrancu súpera, ale aj on tesne minul tentoraz pravý horný roh svätyne Strapáka. Toho potom preveril znovu Považanec spoza veľkého vápna a na druhej strane to vyskúšal z diaľky Sabo, ktorý vystrašil domácich priaznivcov, keďže lopta presvišťala popri žrdi. Stav sa však nezmenil, i keď sa v závere snažili hlavne domáci nakloniť misku váh na svoju stranu. HIGHLIGHT ZO ZÁPASU NÁJDETE TU. 

Tomáš sa priznal sám

Naposledy na verejnosti zarezonoval prípad fanúšika Slovana, ktorý počas zápasu Slovan - Ružomberok hodil delobuch do sektoru detí a zranil niekoľkých ľudí. Medzi nimi aj deti (9,13). Polícia už pozná útočníka. 20-ročný Tomáš sa na polícii priznal sám a hrozí mu 10 - 15 rokov za mrežami. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy