Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia má útočníka zo zápasu na Slovane, Tomáš (20) sa priznal sám
Zdielať na

Polícia má útočníka zo zápasu na Slovane, Tomáš (20) sa priznal sám

BRATISLAVA / Polícia už pozná páchateľa, ktorý hodil delobuch do sektora fanúšikov Ružomberka počas zápasu so Slovanom Bratislava na štadióne na Pasienkoch. Mladíkovi (20) z Bratislavy hrozí trest desať až pätnásť rokov za mrežami. Tomáš prišiel na políciu s advokátom...

Hrozí mu 10 - 15 rokov

Desať až pätnásť rokov môže za mrežami stráviť Tomáš P. (20) z Bratislavy, ktorý ešte v auguste na futbalovom zápase medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok hodil delobuch do sektoru hostí.

Polícia muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Na tlačovej besede o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Csaba Faragó. "Obvinený sa k spáchaniu skutku priznal a svoje konanie oľutoval," povedal Faragó.

Tomáš (20) prišiel sám

Mladík sa podľa neho dostavil na výsluch aj so svojim advokátom až v čase, keď už bolo jasné, že je jedným z hlavných podozrivých. V súčasnosti sa nachádza vo väzbe. Kým policajti zistili meno páchateľa, vypočuli podľa Faragóa 11 poškodených, 96 svedkov a vykonali šesť konfrontácií aj jednu domovú prehliadku.

Počas zápasu medzi Slovanom a Ružomberkom 18. augusta explodoval v sektore hostí delobuch. Podľa Faragóa zranenia utrpelo desať osôb, medzi nimi aj dievčatko (9) a chlapec (13). Výbuch tiež rozmetal dve plastové sedadlá. Incident zachytili aj kamery huste.tv, ktoré snímali spomínaný futbalový zápas.

Nepočuje na jedno ucho

Niekoľko dní po incidente skoro nič nepočul Ružomberčan Patrik. Dodnes sa spamätáva z toho, ako sa od bolesti zvíjal na zemi. Bol dva metre od výbuchu. "
"Bol som nejaký otrasený, otras mozgu som mal," hovorí Patrik.

Jeho kamarát dopadol ešte horšie. Do nemocnice chodí pravidelne dodnes. "Bude mať trvalé následky, nepočuje na jedno ucho," pokračuje Patrik. Správa o tom, že Tomáš je za mrežami ich potešila. Všetci veria, že dostane spravodlivý trest.

Keďže sa agresor priznal, odmenu 5 000 eur, ktorú vypísal Slovan, nikto nedostane. Celková návštevnosť klubu klesla. Dva zápasy nula, a potom pár stoviek ľudí.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy