Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Elektrikára Ľubomíra (†50) zabil vlastný televízor
Zdielať na

Elektrikára Ľubomíra (†50) zabil vlastný televízor

TOPOĽČANY / Skrat v televízore pripravil o život 50-ročného muža v obci Nemčice (okres Topoľčany). Paradoxne, celý život pracoval ako elektrikár. Od elektrickej iskry začalo horieť v noci, keď pokojne spal. Ľubomír sa snažil pred ohňom uniknúť, vybehnúť z domu, ale už sa mu to nepodarilo.

Skrat a požiar

Všetko spôsobil starší televízor, ktorý začal horieť ešte v noci. Muž pokojne spal a zrejme sa zobudil vo chvíli, keď už bola izba plná štipľavého dymu. Plamene sa rýchlo šírili celým jeho príbytkom.

"Na televízore mal položené ešte rádio a drevený obklad. To sa chytilo a začalo to všetko horieť," upresnil brat zosnulého muža.

Našli ho až ráno

Pán Ľubomír sa zo zadymenej izby ešte snažil utiecť. Už sa mu to ale nepodarilo.  "Keď sa postavil z postele, všade boli už splodiny. Kľučka na dverách bola taká rozpálená, že keď chcel otvoriť dvere popálil si ruku. Potom padol a bol koniec," dodal Ľubomírov brat.

Príbuzní, ktorí bývajú iba o pár metrov ďalej, našli nehybné telo až ráno. Ľubomír mal ísť pomáhať pri stavbe komína a bolo im podozrivé, že z domu neodišiel. Lekárka predbežne zistila, že zomrel asi 6 hodín predtým ako ho našli. Ako dodal jeho brat, Ľubomír si ešte stihol odomknúť, ale z domu už nevládal odísť.

Prevencia pred požiarom

"Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Nitra Renáta Čuháková.

Ľubomír pracoval celý život ako elektrikár a práve skrat na televízore sa mu stal osudným. Toto však ani skúsený fachman podľa odborníkov nemohol tušiť. "Skrat na televízore sa dá predpokladať len veľmi ťažko. Preto doporučujem, v noci alebo v čase keď nie sme doma, ho vypínať zo zásuvky," upozorňuje elektrikár Zdeněk Tarr.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy