Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nehoda v okrese Levice, rýchlik sa zrazil s kamiónom
Zdielať na

Nehoda v okrese Levice, rýchlik sa zrazil s kamiónom

LEVICE / Medzi Tlmačmi a Kozmálovcami v okrese Levice sa zrazil rýchlik s kamiónom. K nehode došlo na železničnom priecestí. A to krátko pred 17-tou hodinou večer.

Rušňovodič v zácviku

Cestujúci zažili doslova nočnú moru. Ich vlak smerujúci z Bratislavy do Banskej Bystrice sa z dosiaľ neznámych príčin zrazil s kamiónom. A to na chránenom priecestí pred Kozárovcami v okrese Levice.

V kabíne rýchlika bol okrem skúseného rušňovodiča aj kolega v zácviku. Železnice potvrdili, že obaja sa pri nehode zranili. Ich zranenia ale našťastie neboli vážne. Šťastím v nešťastí boli, že nič nestalo ani cestujúcim.

Vlak zachytil kamión

Rušňovodič s kolegom boli podľa svojich nadriadených mimoriadne duchaprítomní. "Keď videli, že dôjde k zrážke, tak sa ukryli v strojovni a utrpeli len drobné poranenia," informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Oficiálna správa hovorí, že Expres 531 zachytil o 16:42 náves kamióna, ktorý tlačil pred sebou niekoľko desiatok metrov. Poškodil sa rušeň a jeden vozeň, vlak sa nevykoľajil. Pre cestujúcich zriadili náhradnú autobusovú dopravu. "Príčiny nehody vyšetrujú," dodala Pavlíková.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy