Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Výbušnina C4 z elektrárne Nováky vlastne nebola výbušnina...
Zdielať na

Výbušnina C4 z elektrárne Nováky vlastne nebola výbušnina...

ZEMIANSKE KOSTOĽANY / Napokon išlo o falošný poplach. No kompetentným veru do smiechu nebolo. A to najmä v momente, keď obdržali hlásenie, že na potrubí v blízkosti elektrárne Nováky v Zemianskych Kostoľanoch sa našli podozrivé balíky.

Nepotvrdená hrozba

Policajti, pyrotechnici, záchranári. Tí všetci boli v pohotovosti včera večer v okrese Prievidza. Popoludní totiž našli na potrubiach neďaleko elektrárne záhadné balíky. Bolo na nich označenie C4. Označenie, ktoré sa používa pre výbušninu!

Na miesto okamžite vyrazili pyrotechnici. Našťastie išlo o planý poplach. Policajný špecialista podľa krajskej policajnej hovorkyne Aleny Antalovej balíky zaistil. "Zašle ich na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav, kde sa potvrdí, o čo vlastne ide,“ uviedla Antalová.

C4? Výbušnina z minulého storočia

Polícia prípad vyšetruje. Mohlo by totiž ísť napríklad o trestný čin šírenia poplašnej správy či všeobecné ohrozenie. Otázne aj je, čo chcel páchateľ alebo páchatelia balíkmi s falošnou výbušninou docieliť.

C4 je bežný druh plastickej trhaviny známy ako Composition C. Je to vylepšená britská výbušnina Nobel 808, ktorá pochádza zo 60-tych rokov a má podobné zloženie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy