Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia našla 13 vriec plných falošných peňazí
Zdielať na

Polícia našla 13 vriec plných falošných peňazí

ŽIAR NAD HRONOM / Bagrista našiel pri náhodných výkopových prácach v Žiari nad Hronom hotový poklad. Asi 28 000 dvojeuroviek ležalo zahrabaných na skládke pri Hrone. Podľa našich informácií však ide o falošné mince.

K vreciam sa nedalo ľahko dostať

V jamách mali policajti nájsť až 13 vriec plných mincí. Išlo o úplnú náhodu. Báger pracoval na skládke neďaleko Hrona, prehlboval kanál a pri vyberaní zeminy narazil na vrecia.

Vo vreciach malo byť až 28 000 dvojeuroviek. Podľa našich informácií však išlo o falošné mince. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme k tomuto prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Páchateľ si zrejme myslel, že našiel dobrý úkryt. Na pozemok sa po ceste dostať nedá, zvyčajne tam je spustená rampa. Používa ho ako skládku zeminy povodie Hrona. Bežne sa tam ľudia nepohybujú a tak si myslel, že k zakopaným vreciam sa nikto nedostane.

Zrejme išlo o organizovanú skupinu

Vrecia s mincami už skončili na polícii. Kto ich do jamy zakopal a čo s nimi plánoval ďalej urobiť je predmetom vyšetrovania. Sfalšovať mince a ešte v takomto množstve nie je vôbec jednoduché, zrejme tak pôjde o organizovanú skupinu.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy