Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda policajta zostáva bez vinníka. Salinger vraždu neorganizoval
Zdielať na

Vražda policajta zostáva bez vinníka. Salinger vraždu neorganizoval

ŽILINA / Tak ako Františkovi Salingerovi pred pár rokmi ako na bežiacom páse pribúdali obvinenia z vrážd, tak sa teraz ich počet postupne zmenšuje. Voči údajnému bossovi žilinského podsvetia zastavili ďalšie trestné stíhanie. Podľa vyšetrovateľa Salinger vraždu policajta Hlinicu z roku 1998 neorganizoval.

Bol neúplatný

"On nasadol do auta. Jednu nohu mal vnútri, druhú vonku, keď to vybuchlo," opisuje obyvateľ ulice Veľká Okružná. Vtedy 28-ročný Miroslav bol v pondelok napoludnie u svojej mamy na obede. Výbuch sa ulicou Veľká Okružná ozval krátko po pol jednej.

Pol kila danubitu niekto uložil pod sedadlo jeho auta a na diaľku odpálil. "To bolo tak nastražené, aby neprežil, aby nemohol nič povedať," hovorí obyvateľ ulice. "Bolo to pre to, lebo bol neúplatný," myslí si ďalšia obyvateľka.

Trestný čin nespáchal

Desať rokov po výbuchu žilinskí policajti z organizácie vraždy Hlinicu obvinili Františka Salingera. "Motívom je umlčanie vo veciach, o ktorých rozprávať nemal," tvrdil bývalý krajský prezident František Posluch.

Vyšetrovateľ začiatkom októbra tohto roku podal návrh na zastavenie trestného stíhania voči Salingerovi. "Trestné stíhanie bolo zastavené, pretože trestný čin nespáchal," dodáva hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tőkőlyová. Vražda policajta tak naďalej zostáva nevyriešeným prípadom.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy