Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Údajný mafiánsky boss Salinger zostáva vo väzbe!
Zdielať na

Údajný mafiánsky boss Salinger zostáva vo väzbe!

Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Krajský súd v Žiline zrušil rozhodnutie žilinského okresného súdu, podľa ktorého sa oslabili dôvody na ďalšie trvanie jeho väzby

Zrušil tak rozhodnutie žilinského okresného súdu, podľa ktorého sa oslabili dôvody na ďalšie trvanie jeho väzby.

„Krajský súd považuje rozhodnutie o prepustení obvineného z väzby na slobodu za predčasné, vzhľadom na väčší rozsah dokazovania, ktoré má okresný súd ešte v tejto trestnej veci vykonať. Až po vykonaní všetkých dôkazov môže okresný súd podľa právneho názoru krajského súdu komplexne posúdiť a rozhodnúť, či prepustí alebo ponechá obvineného vo väzbe,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Michaela Fedorová.

Rozhodnutie krajského súdu nadobudne právoplatnosť po doručení obvinenému, podľa Fedorovej je toto rozhodnutie konečné a sťažnosť proti nemu nie je prípustná. „Obvinený môže požiadať o prepustenie z väzby kedykoľvek, avšak ak by uviedol rovnaké dôvody ako teraz, tak až po 30 dňoch od právoplatnosti tohto rozhodnutia,“ dodala Fedorová.

Súdne pojednávanie s Františkom Salingerom, ktorý je obžalovaný z vraždy Štefana Gažúra, sa začalo v decembri 2008. Podľa prokurátora sa vražda stala na jeseň 1997, telo vykopali kriminalisti v lete 2007 po označení miesta hrobu utajeným svedkom.

Vo vyšetrovacej väzbe je od leta 2007. Salinger je obvinený aj z ďalších vrážd a pokusov o vraždu a tiež rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti. 


Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy