Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prepustia vraha tzv. bielych koní z väzenia? Vyhovejú jeho žiadosti?
Zdielať na

Prepustia vraha tzv. bielych koní z väzenia? Vyhovejú jeho žiadosti?

Obvinený je z desiatich vrážd tzv. bielych koní, sexuálneho zneužívania, sprenevery a ďalších. Požiadal o prepustenie

Už v roku 2005 sa začal súdny proces s údajným vrahom už desiatich osôb (na začiatku súdneho pojednávania sa obvinenia týkali štyroch), tzv. bielych koní. Tak sa totiž hovorilo ľuďom nastrčeným na nelegálne podnikanie, alebo inak povedané, ľuďom, ktorí sa stali nepohodlnými svedkami rôznych nezákonných aktivít.

František Salinger je totiž údajný boss žilinského podsvetia, ktorý mal riadiť organizovanú skupinu, založenú na páchanie ekonomickej trestnej činnosti. Okrem obvinení z početných vrážd ľudí, pozostatky niektorých z nich našli policajti v lesoch Žilinského okresu, čelí ďalším obvineniam, mimo iného tiež zo sexuálneho zneužívania, objednávok vrážd, z trestného činu podvodu a ďalších.

Dnes bol podozrivého Salinger predvedený v sprievode kukláčov na okresný súd v Žiline. Keďže sa však trestný spis dostal k sudcovi neskoro a ten nemal čas si ho podrobne preštudovať, odložil pojednávanie na 3. septembra. Tu sa bude rozhodovať aj o návrhu prokurátora, ktorý naopak žiada o predĺženie väzby Salingera.

Viac informácií nájdete v dnešných KRIMINOVINÁCH TV JOJ

Zdielať na

Najčítanejšie správy