Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Údajný šéf podsvetia Salinger: To je ale zmena!
Zdielať na

Údajný šéf podsvetia Salinger: To je ale zmena!

ŽILINA / Na žilinskom okresnom súde sa tento týždeň hovorilo o vražedných pokusoch z roku 1997. Obvineným je František Salinger, ktorý je momentálne vo väzení. 43-ročného Žilinčana doteraz právoplatne odsúdili za ekonomickú trestnú činnosť.

Mal si objednať vraždu podnikateľa

Predmetom súdneho procesu boli staré prípady. V auguste 1997 si mal podľa polície Salinger objednať vraždu žilinského podnikateľa. Rastislav s priateľkou vtedy unikol smrti len o vlások. "Vystrelil po ňom dva krát a dva krát po jeho priateľke," uviedol František Posluch, bývalý krajský riaditeľ PZ Žilina. 

Útok prežil aj vtedy 38-ročný Čečenec s priateľkou. V poslednej chvíli si totiž všimol že má pod autom nástražný výbušný systém. Obaja začali utekať. "Došlo k totálnemu zničeniu vozidla a Rus s priateľkou utrpeli poranenia dolných končatín," dodal Posluch.

Tri pokusy o vraždu

Aj v treťom prípade má za pokusom o vraždu podľa polície stáť Salinger. Mafiána Milana Holáňa prezývaného Gorila chcel údajne Salinger tiež odstrániť pomocou nástražného výbušného systému a to až niekoľkokrát. "Navrhol súdu, aby trestné stíhanie súd v troch skutkoch zastavil z dôvodu premlčania," hovorí Matúš Harkabus, žilinský prokurátor.

Nakoľko sa dané pokusy o vraždu stali pred dvanástimi rokmi, prokurátor ale tento návrh obvineného spochybnil. "Bude záležať od procesného postupu a rozhodnutia súdu, ako sa vo veci bude konať," hovorí Harbakus.

František Salinger pred súdom tvrdil, že mu vo výkone trestu neumožnili stretnúť sa so svojim obhajcom. So spisom sa vraj oboznámil len koncom minulého týždňa sudkyňa tak pojednávanie odročila na začiatok decembra.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy