Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Marek (18) sa pohádal s kamarátom (18) a bodol ho...
Zdielať na

Marek (18) sa pohádal s kamarátom (18) a bodol ho...

BUČANY / "Prosím vás, dáte mi pohár vody, kamarát odpadáva!" S takouto prosbou dobehol mladý muž na družstvo v obci Bučany (okr. Trnava). 18-ročného mladíka pri hádke bodol do krku jeho kamarát. Marek leží v trnavskej nemocnici.

Mladíci sa vracali z krčmy

Partia mladých ľudí sa mala vracať z krčmy. Takmer pri konci obce sa strhla medzi dvomi kamarátmi ostrá hádka. 19-ročný mladík sa po potýčke zahnal na svojho o rok mladšieho kamaráta Mareka (18), bodol ho dvakrát do krku.

Chlapec spočiatku nevedel, čo sa stalo. Po chvíli však všetci videli, ako mu tečie krv. K útoku malo prísť na rázcestí neďaleko družstva. V budove sa práve nachádzal jeden zo zamestnancov, keď k nemu dobehol mladík a pýtal si pre kamaráta vodu. "Len sem prišiel jeden chlapčisko, asi 20-ročný a hovoril, že mu kamarát odpadáva a pýtal sa, či mu nedám pohár vody," hovorí zamestnanec družstva.

Skončil v nemocnici na operačke

Zatiaľ, čo jeden z partie utekal pre vodu, ďalší volali pomoc a so zraneným kamarátom sa neustále rozprávali. Po pár minútach dorazili záchranári. "Asi po desiatich minútach prišla sanitka. Tá tu bola 15 minút a potom prišli žandári," opisuje zamestnanec družstva.

"Posádka rýchlej lekárskej pomoci po príchode na miesto ošetrila mladého muža s bodnými poraneniami v oblasti krku a následne ho previezli do nemocnice v Trnave," uviedol Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Pri príchode do nemocnice si ťažko zraneného Mareka prevzal tím lekárov. Mladého muža ihneď previezli na operačnú sálu. "Bol privezený s vážnymi poraneniami, ktoré si vyžadovali chirurgické ošetrenie. Momentálne je v stabilizovanom stave," uviedol Ján Ušiak, námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice Trnava.

Mladíkovi hrozí 10 rokov

Zatiaľ, čo lekári bojovali o chlapcov život, policajti pátrali po útočníkovi, ako aj po zbrani. "Svietili tam baterkou a niečo prehľadávali," tvrdí zamestnanec družstva.

Malo by ísť o Marekovho kamaráta Erika. Toho krátko po zadržaní predviedli na policajnú stanicu. Keďže bol pod vplyvom alkoholu nemohli ho vypočuť. Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Nerozvážnemu mladému mužovi hrozí až 10 ročné väzenie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy