Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Richarda (16) bodol muž do oka, zakázali mu piť
Zdielať na

Richarda (16) bodol muž do oka, zakázali mu piť

HUMENNÉ / Mladej žene z Humenného pred pár rokmi zomrel syn a nedávno jej druhé dieťa takmer osleplo. Rišovi (16) na ulici opitý muž pichol do oka ukazovákom. Tento prípad sa dostal až na súd. Konečne parol verdikt...

Muž ho len tak pichol do oka

Richard si išiel do večierky kúpiť chipsy. Cestou mu ale starší pán prstom takmer vypichol oko. Len tak. "Zavolal mi synov kamarát, že pichli syna do oka. Nevedela som, čo sa vlastne stalo, či žije," hovorí Richardova matka.

"Prišiel ku mne a pichol mi s prstom do oka. Som myslel, že to oko mi vypichol, že nemám vôbec oko," hovorí napadnutý Richard. "Zrazu sa chytil za oko a ten, čo bol obžalovaný, začal utekať," opisuje svedok útoku. Matka so synom utekala rovno do nemocnice.

Hrozilo mu oslepnutie

Lekári však chlapcovi nedali veľkú nádej. "Hrozilo mu oslepnutie. Máme sa skrátka iba modliť. Musí ležať v jednej polohe, každý jeho pohyb bol osudný," hovorí mama napadnutého chlapca.

Podľa susedov muž, ktorý Richarda napadol, je problémový človek. Často si vypije a tiež má opletačky s políciou. "62-ročný muž bol obvinený z prečinu výtržníctva a prečinu ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Migaľová.

Útočník (62) si v utorok vypočul trest, ktorý mu udelil súd. Kým Richardova matka zúri, útočník nedopadol až tak zle. "Okresný súd v Humennom uložil obvinenému trestným rozkazom úhrnný trest povinnej práce vo výmere 300 hodín ako aj trest domáceho väzenia vo výmere 6 mesiacov," uviedol Michal Drimák, hovorca krajského súdu v Prešove.

Súd mu zakázal alkohol

62- ročnému mužovi navyše súd zakázal požívanie alkoholu a iných návykových látok. Taktiež mu nariadil psychiatrické liečenie. "Som sklamaná a som z toho všetkého smutná," hovorí mama napadnutého chlapca.

Rišovi sa totiž od tohto útoku zmenil život. Oko má pravidelne zapálené a trpí bolesťami hlavy. Právnik preto rodine radí, aby si odškodnenie vymáhali na občiansko-právnom súde. "Ťažko sme to zvládali. Žiadne odškodné, žiadne bolestné, keby sa aspoň ospravedlnil, nič," dodáva matka Richarda.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy