Skoro jasno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Rybára (51) pri Čunove bodol bezdomovec. Chcel peniaze
Zdielať na

Rybára (51) pri Čunove bodol bezdomovec. Chcel peniaze

BRATISLAVA / Šielený útočník s nožom, ktorý pri Čunove bodol rybára, je už v rukách polície. Ide o 20-ročného bezdomovca. Rybárovi - bývalému vojakovi spôsobil zanenia, pre ktoré skončil na operačnej sále.

Povedal aj motív svojho konania

Policajti muža, ktorý bývalého 51-ročného vojaka napadol, zadržali do dvoch dní po útoku. Ide o 20-ročného mladíka z Dobrohohošte. Mladého muža policajti zadržali priamo v obci Dobrohošť, ktorá je od miesta útoku vzdialená asi 3 kilometre.

Potom, ako ho predviedli na policajné oddelenie, sa k činu nielen priznal, ale povedal aj motív svojho konania. Keďže žije ako bezdomovec, vraj nemal peniaze, a tak si myslel, že ich získa od napadnutého rybára. No nepredpokladal, že ide o bývalého vojaka a bude silnejší ako on.  

Pýtal si cigaretu

"Vyšetrovateľ obvinil muža z prečinu ublíženia na zdraví a následne ho polícia eskortovala do výkonu väzby," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

K nezmyselnému útoku 20-ročného mladíka prišlo v poslednú septembrovú sobotu. 51-ročný Ondrej odparkoval svoje auto na brehu starého koryta Dunaja, čo je asi 100 metrov od hlavnej cesty, vytiahol veci a nahodil. Po chvíli k nemu prišiel údajne chudý mladík v tmavom oblečení a pýtal si cigaretu. 

Lekári ho museli ešte v ten deň operovať

Keď mu ju dal, mladý muž vytiahol nôž a zasiahol ho do chrbta. Druhú hlbšiu ranu dostal do hrudníka. Počas toho, ako sa prekvapený muž bránil, mu spôsobil rezné rany na tvári a rukách. Útočník bol z reakcie napadnutého rybára zrejme prekvapený, a tak rýchlo utiekol.

51-ročný rybár si po útoku sám zavolal záchranárov. Tí ho previezli do nemocnice do bratislavskej Petržalky. Lekári ho ešte v ten deň operovali. "Muž mal 2 bodné rany. Tá druhá bola vážnejšia, preto ju bolo treba operovať. V nemocnici strávil celkovo 5 dní," dodáva hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

ISIFA

Súvisiace články