Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Brutálny útok nožom, cigareta bola zámienkou...
Zdielať na

Brutálny útok nožom, cigareta bola zámienkou...

BRATISLAVA / Na rybačke takmer prišiel o život 51-ročný muž. Napadol ho neznámy útočník, ktorý sa pri ňom pristavil a chcel cigaretu. Na bezbranného rybára vytiahol nôž a niekoľko krát ho bodol.

Chcel cigaretu

Útok sa odohral v sobotu po druhej hodine popoludní asi 3 kilometre od Dobrohošte pri Čuňove. 51-ročný rybár odparkoval svoje auto na brehu starého koryta Dunaja asi 100 metrov od hlavnej cesty. Potom nahodil do vody udicu a čakal. K rybárovi prišiel muž a údajne si pýtal cigaretu. Keď mu ju dal, vytiahol nôž a začal ho bezdôvodne bodať.

Útočník rybára zasiahol do chrbta a hrudníka. 51-ročný muž sa začal ihneď brániť, no útočník mu spôsobil ďalšie rezné rany na tvári a rukách. Keď zjavne videl, že rybára nepremôže utiekol. Ihneď po útoku si šokovaný a zranený muž sám zavolal záchranku. V okolí totiž nikto nebol, aby mu pomohol. Záchranári ho po príchode na miesto ošetrili a previezli do nemocnice do bratislavskej Petržalky.

Rybára museli operovať

"Muž má viacero rezných poranení, hlbšie v oblasti hrudníka a chrbta. Je stabilizovaný a pri vedomí," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. Pre vážne zranenia muža operovali ešte v sobotu večer. Podľa lekárov je mimo ohrozenia života. Čo sa vlastne pri vode stalo a ako útočník vyzeral polícia vyšetruje.

Dôležitá je aj výpoveď zraneného muža. Podľa našich informácií sa mal totiž správať ako šialený a údajne mohol byť pod vplyvom omamných látok. Policajti na mieste zaisťovali stopy niekoľko hodín. "Polícia ihneď po oznámení zahájila pátranie," povedala hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová. 51-ročný rybár si v nemocnici poleží ešte niekoľko dní. Polícia už v tejto veci začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy