Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bez hračiek a svojej postele. Chlapec (6) je v krízovom centre
Zdielať na

Bez hračiek a svojej postele. Chlapec (6) je v krízovom centre

BRATISLAVA / Zúfalý plač malého prváčika, ktorý odmietal opustiť svoju izbu, šokoval celé Slovensko. Súd rozhodol o tom, že sa o neho po rozvode majú rodičia starať striedavo. Lenže lúčenie s otcom v ňom vyvolalo taký stres, že ho musela odviezť záchranka. Mnohých zaujíma, ako sa tomuto chlapčekovi darí dnes.

Domov našiel v krízovom centre

Prvák mal odísť od otca na niekoľko dní k matke. Plakal, kričal, bránil a sa bol zo situácie zmätený. V byte boli okrem rodičov aj sociálna pracovníčka, kurátorka, advokáti - no nikto z prítomných nebral ohľad na to ako sa chlapec cíti.

Po 4 hodinách kriku a zúfalstva prišli do bytu záchranári, ktorých zavolal otec. Chlapca naložili do sanitky a previezli na psychiatriu. Po niekoľkých dňoch strávených v nemocnici našiel chlapec dočasný domov v krízovom centre.

Bez svojich hračiek a postele

Podľa našich informácií je tu spolu s mamou. Je však zvláštne, že sa ocitli práve tam. Obaja rodičia malého chlapčeka totiž majú svoje bývanie. "Prijímame ľudí, ktorí sa ocitnú v kríze, aby našli pokoj a pomoc," informuje riaditeľ krízového centra Andrej Poracký.

Bez svojich hračiek, postele a kamarátov v skromných  podmienkach, ktoré ani zďaleka nepripomínajú izbičku, ktorú mu zariadili otec aj mama. Taká je nová situácia malého prváčika.

Musia byť pod dozorom

Podľa našich informácií tam má nájsť opätovnú rovnováhu. Takéto zariadenia sú práve na to podľa odborníčky určené. Okrem toho tvrdí, že dieťa aj jeho rodičia musia byť pod neustálym dozorom zamestnancov krízového centra aj sociálnych pracovníkov.

"Dohliadajú a usmerňujú to stretnutie a majú právo ho ukončiť v prípade, že by sa rodičia zle správali k dieťaťu a podobne," vysvetľuje Adriana Havašová z Centra pre týrané deti.

Chlapec je štátom chránený

Malý chlapec je vo veku, keď je ešte stále štátom chránenou osobou. Podľa odborníkov prežil v októbri traumatický zážitok, ktorý ukončil až príchod privolanej lekárky. Preto televízia JOJ podala podnet na prešetrenie postupu všetkých zúčastnených osôb. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy