Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tyran v uniforme? Žena mala trpieť 18 rokov
Zdielať na

Tyran v uniforme? Žena mala trpieť 18 rokov

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Celé roky bývalý vysokopostavený vojenský funkcionár údajne týral svoju manželku. Potom to už žena nevydržala. Vraj sa bála, že ju i deti agresor u skutočne zabije. Mal po nich kričať, že ich podreže a otrávi. Aby toho nebolo málo, v dome im pustil plyn.

Hrôzu mala prežívať 18 rokov

Manželka údajného tyrana tvrdí, že hrôzu vo svojom vlastnom dome mala prežívať neuveriteľných 18 rokov. Nešlo však iba o ňu. Vyhrážať sa mal aj svojim vlastným deťom. "My už nemáme iné východisko. My sa nenecháme zabiť. My sa bojíme o svoje životy, lebo čím ďalej, tým horšie. Stále je agresívnejší," hovorí manželka obvineného.

Podľa manželky má ísť o vojaka z povolania, ktorý sa rokmi postupne prepracoval až na krajského funkcionára v rámci ministerstva obrany. Teraz bol na dôchodku. "Manželke a dcére vykrikoval, že ich podreže a otrávi, pričom svoje vyhrážky aj uskutočnil pustením plynu na plynovom sporáku," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Chce sa rozviesť

Nebolo na čo čakať. Zavolali políciu. Muža z domu odviedli s putami na rukách. Takto ho včera večer eskortovali na ústavu na výkon väzby. Sudca totiž súhlasil s jeho väzobným stíhaním. Údajný tyran na naše otázky nereagoval.

Policajný vyšetrovateľ muža obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania. Hrozí mu ročné väzenie. Jeho manželka však vidí jediné východisko. Chce sa rozviesť.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy