Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ušetrite až 75 percent energie! Lákajú podvodníci na internete
Zdielať na

Ušetrite až 75 percent energie! Lákajú podvodníci na internete

BRATISLAVA / Internetové stránky a sociálne siete zaplavuje reklama na zázračný šetrič elektrickej energie. Vraj s ním ušetríte v domácnosti až 75 percent elektriny. Aj v tomto prípade nejde o žiaden zázrak, ale o podvod.

Šetrí vraj energiu

Zázračná novinka sa volá "Energy Saver Pro". Na internete ho môžete kúpiť od 10 do 40 eur. Prístroj jednoducho zapojíte do elektrickej zásuvky a od tejto chvíle by Vám mala klesnúť spotreba elektriny vo vašej domácnosti či firme o neuveriteľné tri štvrtiny! Šetrič energie vraj odstraňuje rušenie v obvode a koriguje napätie. Oslovili sme české spotrebiteľské združenie, ktoré neuveriteľný šetriaci prístroj testovalo.

Podvod

Ich jednoznačné stanovisko je, že ide o podvod a v žiadnom prípade neodporúčajú prístroj zákazníkom kupovať. Oslovili sme aj Slovenskú obchodnú inšpekciu či Západoslovenské elektrárne. Problém je však v tom, že Energy Saver predáva cez internet pofidérna zahraničná firma bez sídla, ktorá ma zaregistrovanú internetovú doménu v Paname. Svoj zázračný prístroj ponúka cez jazykové mutácie webových stránok v rôznych krajinách Európy.

Tiež ste si kúpili zázračný šetrič energie? Aké sú vaše skúsenosti? Napíšte prosím reportérovi Richardovi Bolješikovi na jeho profil na sociálnej sieti.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy