Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
ROZHOVOR. Bol veľmi dobrý syn, spomína Valkova mama
Zdielať na

ROZHOVOR. Bol veľmi dobrý syn, spomína Valkova mama

LIMBACH / Dnes uplynuli presne tri roky od vraždy prominentného právnika Ernesta Valka. Jeho rodine sa však zastavil čas a pripadá im, akoby to bolo len včera. So stratou milovaného človeka sa nevedia zmieriť. Cez slzy si na neho zaspomínala Ernestova mamička.

Právnika zavraždili v novembri 2010

"Bol to veľmi, veľmi dobý syn," spomína si na Ernesta jeho mama. Prominentného právnika zavraždili v novembri 2010. Vrah ho prekvapil v jeho dome v Limbachu a z dva a pol metrovej vzdialenosti ho popravil ranou do srdca. Tá mu zdevastovala aj pľúca. Ernest Valko ešte pred tým stihol zatelefonovať, že v dome cíti acetón.

Polícia vo veci vypočula takmer sto svedkov a zaistila materiál na DNA analýzu až v 57 prípadoch. "V tejto súvislosti máme vytypovanú osobu, ale potrebujeme urobiť ďalšie úkony ktoré sú výlučne neverejné," vraví prokurátor Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky.

Zatiaľ v tejto kauze nepadlo žiadne obvinenie

V tejto kauze dodnes nepadlo žiadne obvinenie ani meno údajného páchateľa. Prípravné konanie dokonca ani len neprerušili. Generálna  prokuratúra je totiž ohľadom jej objasnenia optimistická. To je ale pre rodinu Ernesta Valka veľmi málo, želajú si totiž, aby bol vinník potrestaný. VIAC V PRILOŽENOM VIDEU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy