Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fingovaný prepad kuriérskeho auta. Jozef zachoval chladnú hlavu
Zdielať na

Fingovaný prepad kuriérskeho auta. Jozef zachoval chladnú hlavu

RADOŠOVCE / Dvoch mužov z kuriérskej spoločnosti prepadol maskovaný ozbrojený muž za obcou Radošovce (okr. Skalica). Spolujazdec mu vydal hotovosť 2 500 eur a mobilné telefóny. Táto lúpež má však háčik, vodič kuriérskeho auta bol komplicom maskovaného muža.

Zhrabol peniaze aj mobily

Potom čo vodič odstavil dodávku a šiel na toaletu, v okamihu k nim pribehol páchateľ. Vodič však z auta nevystúpil a napil sa vody. Vtedy dvere od dodávky otvoril maskovaný páchateľ. "Priložil mi k boku pištoľ. Začal kričať peniaze, telefóny...," hovorí Jozef, zamestnanec kuriérskej spoločnosti.

Muž zhrabol peniaze, mobily, ktoré mali doručiť, ako aj ich osobné telefóny a kľúče od dodávky. Nasadol do svojho auta a zmizol. Spolujazdec neváhal, vyskočil z dodávky a stopol okoloidúceho vodiča. "Kolega mi povedal, aby som nevyskakoval, aby ma nezastrelil. Ako som potom počul, že odišiel preč, tak som vyskočil z auta. Videl som ako odchádza smerom na Senicu," hovorí Jozef.

Za 15 minút zlodeja zadržali

S okoloidúcim šoférom, ktorý pracuje ako hasič v Levicicach, kontaktovali policajtov a smerovali ich na cestu, ktorou páchateľ unikal. "Vďaka duchaprítomnosti a odvahe jedného z členov posádky, sa podarilo páchateľa asi za 15 minút zadržať," uviedol Jozef Obuch, riaditeľ OR PZ Skalica. Páchateľa zadržali aj s ukradnutými peniazmi a mobilmi. V jeho aute našli aj plynovú pištoľ a kuklu.

25-ročný Pavol vraj v kuriérskej spoločnosti pracoval krátko, práve sa zaúčal. Údajne mal ísť na rozvoz sám, až ráno sa dozvedel, že ide aj spolujazdec. Vďaka jeho duchaprítomnosti a pomoci okoloidúceho hasiča z Levíc sa páchateľov podarilo skalickým policajtom veľmi rýchlo chytiť. Tomáša (22) a Pavla (25) obvinili z lúpeže formou spolupáchateľstva. Hrozí im až 12-ročné väzenie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy