Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Razia v Senici. Zadržať mali látku na výrobu extázy
Zdielať na

Razia v Senici. Zadržať mali látku na výrobu extázy

SENICA / Na Záhorí zasahovalo elitné policajné komando. Dôvodom bola podľa informácií televízie JOJ akcia zameraná na drogy. A to v bývalých colných skladoch v Senici.

V budove sa mal recyklovať textil

Okrem kukláčov, policajtov a kriminalistov boli na mieste aj colníci. Krátko na to ako vošli do areálu začali vypočúvať a kontrolovať zamestnancov. Práve v kontrolovanej budove sa mal recyklovať textil. "Sú tam nejakí Nemci a aj rumunský kamión," hovoria zamestnanci. 

Podľa našich informácií sa tam malo ale nachádzať veľké množstvo prekurzorov. Tieto látky sa používajú na výrobu drog. Majiteľ objektu je údajne dobre známa firma a policajti ho z miesta mali odviesť.

Ide o veľkú protidrogovú akciu

Pred budovou stál okrem policajných áut aj kamión s návesom plne naložený škatuľami. Čo v nich bolo sa zatiaľ nevie. Policajti potom ako televízny štáb z priestoru vyhodili, ihneď zatvorili bránu. Podľa našich informácií by malo ísť o veľkú protidrogovú akciu. Prepojenie siaha dokonca až do Holandska. 

"Ide o akciu Národnej kriminálnej agentúry, zatiaľ však nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie, pretože prebiehajú procesné úkony," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová.

Zaistiť mali umelinu na výrobu extázy

"Ja som sa tu pohyboval a od rána tu čakali nejakí Nemci," hovorí svedok. Za budovami malo zastaviť biele Volvo s nemeckými evidenčnými číslami. Podľa našich informácií mal potom z neho Holanďan vykladať škatule. Keď si však všimol prichádzajúcich policajtov dal sa na útek. Policajti ho mali zadržať ešte v areáli.

Nájomca budovy mal vraj časť z nej ďalej prenajať. Takže nikto a dokonca ani majiteľ celého areálu a budov nemal tušenie, čo sa v priestoroch deje. Podarilo sa nám zistiť, že policajti údajne zaistili až tonu materiálu. Malo by ísť o umelinu, z ktorej sa má vyrábať extáza. Všetko má byť údajne prepojené na Holanďanov. Polícia na prípade stále pracuje.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy