Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Podnikatelia zaplatili za reklamu, nedočkali sa jej
Zdielať na

Podnikatelia zaplatili za reklamu, nedočkali sa jej

LUČENEC / Podnikatelia z Lučenca podpísali zmluvu o reklame s jednou firmou, ale peniaze zaplatili druhej. Sami o tom nevedeli. Hoci za inzerát zaplatili, trojmesačník, v ktorom mal byť uverejnený, nikdy nevideli. Nie sú však jediní...

Zaplatili v hotovosti, nastali problémy

Podľa pracovnej verzie časopisu, kde mali byť inzeráty uverejnené, si inzerát objednalo 27 firiem. "On nám sľúbil, že to, že spraví tú reklamu za 100 eur a to bude na celý rok," hovorí oklamaná podnikateľka z Rimavskej Soboty. 

Relatívne nízka cena zlákala viacerých podnikateľov. Za inzerát zaplatili v hotovosti, no potom nastali problémy. Keď sa dožadovali výtlačku, majiteľ reklamnej firmy buď nedvíhal telefón, alebo posielal ospravedlňujúce maily. Tvrdil, že kvôli chorobe došlo k neplánovanému časovému sklzu, no trojmesačník vraj napokon vydal. "Distribuovaný bol priamo cez dvoch distribútorov – brigádnikov. Bolo to v náklade 3500 kusov. Prvá distribúcia začala koncom augusta a začiatkom septembra," uviedol Michal, majiteľ reklamnej firmy.

Reklamný časopis nevidelo viacero ľudí. V ruke ho nedržal dokonca ani jeden z podnikateľov, ktorí si tam inzerát objednali. Sú presvedčení, že žiadny ani neexistuje. "Nie, v reále sme to nevideli. Lebo potom, keď to už bolo také, že má vyjsť tá reklama, tak už nič nám neposielal. Stále len sľuboval, sľuboval, sľuboval. Ale bohužiaľ reklama nevyšla," hovorí oklamaná podnikateľka.

Odfláknutá robota brigádnikov, tvrdí majiteľ firmy

Podnikateľ Michal sa ale dušoval, že nedodanie výtlačku reklamovali len traja, ktorým výtlačok následne poslal. Podľa neho je za všetkým odfláknutá robota dvoch brigádnikov, ktorí mali distribúciu na starosti. "Výtlačky sa našli niekde v panelákoch veľké množstvá, rôzne pri košoch sa našli veľké množstvá, pritom boli riadne zaplatení dvaja ľudia. Ak sa môžem ospravedlniť všetkým zákazníkom, ktorým sa to nedostalo," dodáva majiteľ reklamnej agentúry.

Ako to naozaj bolo, budú zisťovať aj policajti, niektorí podnikatelia už totiž podali trestné oznámenie. "V tejto súvislosti sme prijali trestné oznámenie a v súčasnosti je to v štádiu preverovania," uviedla Petra Vašková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy