Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitá lekárka (60) mala zabiť partnera aj mamu, ordinuje ďalej
Zdielať na

Opitá lekárka (60) mala zabiť partnera aj mamu, ordinuje ďalej

ŽILINA / Lekárku, ktorú žilinskí policajti v apríli v roku 2012 obvinili zo zabitia jej druha vyšetrovali na slobode. O rok neskôr už ale Mária skončila v policajne cele. V júni totiž brutálne zmlátila svoju 82-ročnú mamu. Dôchodkyňa skončila v nemocnici a o pár mesiacov zomrela.

Lekárku prepustili

Ešte v októbri Máriu doviedli v putách na žilinský okresný súd. Sudkyňa však musela pojednávanie vo veci zabitia 52-ročného Pavla odročiť. Lekárka  krátko na to požiadala o prepustenie z vyšetrovacej väzby, sudkyňa okresného súdu ale jej žiadosť zamietla. "Rovnako zamietla aj nahradenie väzby písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka," upresnila hovorkyňa krajského súdu Anna Dudová Záborská.

Proti rozhodnutiu o ponechaní vo väzbe však doktorka podala sťažnosť. Krajský súd mal však na celú vec iný názor. "Zrušil rozhodnutie okresného súdu a obvinenú prepustil na slobodu," dodala Anna Dudková Záborská.

Už ordinuje

"To niekoho zabijem a nič sa mi nestane? Je toto v našej republike možné?" myslí si suseda obvinenej ženy. Lekárku sme hľadali v byte na sídlisku Solinky kde mala zabiť svojho druha. Doma sme ju ale nenašli. Obvodná lekárka po prepustení z vyšetrovacej väzby opäť ordinuje.

Protialkoholické liečenie

Do práce nastúpila už deň po prepustení, do ordinácie nás sestrička nepustila, s lekárkou sme sa spojili len telefonicky. "Už mi ubližovali dosť, nechcem už o tom hovoriť," povedala telefonicky obvinená lekárka.

"Neverím tomu že nebude piť alkohol. Ako môže niekto opitý liečiť? Je to podľa mňa choré," dodala suseda lekárky. Všeobecná doktorka má totiž  podľa susedov dlhoročné problémy s alkoholom, súd jej nariadil protialkoholické liečenie a dvakrát do týždňa sa musí hlásiť u mediačného a probačného úradníka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy