Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Drag vs. Kaliňák. Sú to nezmysly, tvrdí minister vnútra
Zdielať na

Drag vs. Kaliňák. Sú to nezmysly, tvrdí minister vnútra

BRATISLAVA / Údajné pôsobenie známeho recidivistu Jozefa Draga v policajnom zbore vyvolalo rozruch aj v slovenskom parlamente. Niektorí poslanci totiž obviňujú ministra vnútra, že konal v rozpore so zákonom, keď umožnil Dragovi pracovať pre políciu. Minister Kaliňák však tvrdí, že iba on hovorí v celej kauze pravdu. A so zločincom si vraj ruku nikdy nepodal.

Drag a polícia ruka v ruke?

Výbor pre obranu a bezpečnosť sa na podnet poslanca Ľubomíra Galka zaoberal prípadom údajného člena pozemkovej mafie Jozefa Draga. Ten ešte pred dvoma rokmi na súde vyhlásil, že ho naviedli vysokí policajní funkcionári, aby sa infiltroval do podsvetia a zároveň pracoval pre nich.

"Ten istý štát, ktorý ma použil vo svojom experimente, si nado mnou umýva ruky nepravdivým vyjadrením a z diaľky iba pozoruje, ako ma v úvodzovkách pomelie justičná mašinéria," povedal Jozef Drag na súde v novembri 2001.

Galko: Kaliňák zavádza

Spomínaní policajti zatiaľ tieto slová pred súdom nevyvrátili. Aj dnes majú blízko k ministrovi vnútra. Podľa informácií denníka Nový Čas ho dokonca môžu vydierať kompromitujúcimi materiálmi. "Začali by ma stíhať, keby také niečo mali," povedal minister vnútra Robert Kaliňák.

Podľa exministra obrany šéf rezortu vnútra pred novinármi zavádzal, keď odmietol vysvetliť, či bol recidivista policajným agentom. To, že mal pracovníkom Odboru špecializovanej správy nosiť informácie a peniaze z trestnej činnosti, Galka pobúrilo. "Dnes som teda navrhol poslanecký prieskum priamo na policajnom prezídiu a priamo na tomto odbore. Tento policajný prieskum mi bol zmarený," uviedol Galko.

Dôveryhodný svedok prokuratúry

Zatiaľ čo v jednej kauze Drag za svoje hriechy pyká, v inom procese je dôveryhodným svedkom prokuratúry, ktorý usvedčuje z megapodvodov všetky zločinecké gangy v hlavnom meste. Napriek tomu mu minister vnútra neverí ani slovo. "Ak toto je váš dôveryhodný zdroj a jemu veríte, ja sa tomu nemám dôvod brániť. Sú to nezmysly a povedal som vám to veľakrát," rozhorčil sa Fico. "Ja som pov tom dnešnom výbore presvedčený, že spolupráca s týmto človekom sa nikdy nemala začať," doplnil Galko.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy