Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodič (†47) narazil do autobusu a dodávky, zomrel
Zdielať na

Vodič (†47) narazil do autobusu a dodávky, zomrel

KRUPINA / Vo štvrtok okolo poludnia sa len kúsok za Krupinou stala vážna dopravná nehoda. Osobné auto sa najprv zrazilo s linkovým autobusom a potom aj s dodávkou. V aute sedel 47-ročný vodič, ktorý utrpel veľmi vážne zranenia. Aj napriek snahe záchranárov na mieste nehody zomrel.

Strach a dym

Vodič autobusu hovoril o zlomkoch sekundy, 47-ročný vodič modrého auta prešiel za čiaru a bokom nabúral do autobusu, nasledovala zrážka s dodávkou, ktorá šla rovno za autobusom. "Neviem prečo, ale vodič prešiel do protismeru a narazil do mňa. Potom som nevidel už nič, len dym," opísal moment zrážky vodič autobusu Jozef.

V autobuse viezol do Zvolena 20 ľudí, našťastie sa nikomu z cestujúcich okrem poriadneho šoku nič nestalo. "Cestujúci boli vystrašení, bola to veľká rana," dodal vodič autobusu.

Zrážku neprežil

Horšie dopadol 45- ročný vodič dodávky, so zlomeninami ho previezli do nemocnice. "Je mimo ohrozenia života, lebo s nami komunikoval zo sanitky," hovorí otec vodiča dodávky. Tmavomodré auto ostalo po zrážkach zdemolované na ceste, za volantom sedel 47- ročný Krupinčan.

"Keď som prišiel k mužovi podať prvú pomoc, už nemal hmatateľný pulz," dodal vodič autobusu. Záchranári sa ho pokúšali na mieste ešte oživiť, no jeho zranenie boli príliš vážne.

Niekoľko hodinové kolóny

"Alkohol u vodičov zistený nebol, u nebohého bude zisťovaný pri súdnej pitve. V súvislosti s dopravnou nehodou bude začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Čo presne bolo príčinou tragickej nehody ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Na miesto privolali aj znalca z odboru dopravy. Na hlavnom ťahu v dlhej kolóne niekoľko hodín uviazli nákladiaky, čakať museli aj osobné autá.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy