Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slovenskí úradníci riešia deti ako britská SS. Takmer...
Zdielať na

Slovenskí úradníci riešia deti ako britská SS. Takmer...

BRATISLAVA, PRIEVIDZA / Akoby sa inšpirovali vo Veľkej Británii. Reč je o slovenských sociálnych pracovníkoch a spôsobe, ako realizovali súdne rozhodnutia. Spôsobili totiž traumatizujúce zážitky trom deťom. Malému chlapčekovi z Bratislavy a dvom dievčatkám z Veľkých Bielic v okrese Partizánske. Televízia JOJ podala podnet na prešetrenie postupu štátnych úradníkov.

Podanie je posúdené ako trestné oznámenie

Vzhľadom k tomu, že dieťa zažilo pri úradníckom postupe šok a akcia skončila príchodom privolanej lekárky, na konanie všetkých zúčastnených podala TV JOJ podnet kompetentným úradom. Ako prvá svoj postup v tejto veci naznačila prokuratúra.

"Podanie, ktoré bolo osobne doručené Krajskej prokuratúre bolo z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti odstúpené na ďalšie konanie Okresnej prokuratúry Bratislava V. Nie je vylúčené, že uvedené podanie je posúdené aj ako trestné oznámenie a zároveň aj ako podnet na preskúmanie zákonnosti postupu orgánov verejnej správy," informuje hovorca Krajskej prokuratúry Vladimír Javorský.

Realizovala výsluch bez psychológa

Keďže televízia žiada komplexnú analýzu priameho konania práve súdnej úradníčky v tomto prípade, na stanovisko ministerstva spravodlivosti zatiaľ čaká.Otáznik visí aj nad tým, či pri nátlaku na výkon súdom nariadeného rozhodnutia, neprekročila svoje kompetencie. Bez prítomnosti detského psychológa, či pediatra, bez problémov zrealizovala výsluch vystrašeného dieťaťa.

Podobný je aj prípad dvoch sestier, ktoré zažili rovnakú traumu ako malých chlapček. Na základe súdneho rozhodnutia ich minulý týždeň chcel od matky zobrať ich otec a odviesť do Francúzska.

A opäť výkon súdneho rozhodnutia v réžii neoblomnej súdnej úradníčky, pred očami bezzubej kurately. Zásah skončil pre dievčatká nesmierne traumatizujúcim zážitkom. Deti skončili v nemocnici v opatere lekárov.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy