Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Opitý muž zaspal s cigaretou v ruke. Byt zhorel do tla
Zdielať na

Opitý muž zaspal s cigaretou v ruke. Byt zhorel do tla

TRENČÍN / Stratil strechu nad hlavou, a tak mu jeho bývalá manželka ponúkla pomoc. Nechala ho prespávať v jej byte. V sobotu večer však ten byt na mol opitý podpálil. Reč je o 53-ročnom mužovi z Trenčína. Požiar, ktorý spôsobil na najväčšom trenčianskom sídlisku, ohrozil desiatky ľudí. Zostali uväznení vo svojich bytoch.

Mnohí ľudia sa nemohli dostať von

"Manželka zacítila dym, otvoril som dvere, tam nebolo nič vidieť," opisuje suseda. Obyvatelia paneláku na sídlisku Juh prežívali hotové peklo. Byt na druhom poschodí zachvátili plamene. Mnohí sa nemohli zo svojich príbytkov dostať von.

"Nedalo sa vôbec vyjsť von. Určite strach nielen o seba, ale aj o susedov," dodávajú obyvatelia paneláku. "Požiar bol veľkej intenzity a hrozilo, že prejde aj na ostatné byty," informuje veliteľ zásahu Jaroslav Chlapík.

V krvi mu namerali 2,98 promile

Napriek rýchlemu zásahu trenčianskych hasičov, zhorel byt do tla. Mužovi, ktorý v ňom v tom čase spal a požiar spôsobil, sa podarilo ujsť. "Mal som vypité a fajčil som," priznal. "Cigareta mu spadla, keď spal v posteli," hovorí sused.

"53-ročného muža policajti podrobili dychovej skúške. Namerali mu 2,98 promile alkoholu," telefonuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička. Nakoniec skončil v nemocnici. Tam odviezli aj jeho susedu bývajúcu nad ním. Tá sa nadýchala dymu.

"Škoda sa vyšplhala na 10 000 eur," dodáva Kudlička. Byt, ktorý muž podpálil, bol jeho bývalej manželky. Tá mu tam dovolila prespať, pretože nemal strechu nad hlavou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/MAFRA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy