Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž obvinený z vraždy Deáka je na Slovensku
Zdielať na

Muž obvinený z vraždy Deáka je na Slovensku

BRATISLAVA / Mareka Trajtera, ktorého slovenská polícia obvinila v prípade vraždy podnikateľa Romana Deáka, dopravili na Slovensko. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Obvinený muž bol deportovaný zo Seychel.

Nachádza sa na území Slovenskej republiky

"Marek T. sa nachádza už na území Slovenskej republiky a bude v zákonnej lehote predvedený pred sudcu Špecializovaného súdu," povedala Dobiášová.

Podľa predchádzajúcich mediálnych informácií mali Mareka Trajtera zadržať na Seychelách 4. septembra. Tamojšie úrady mu tiež odobrali občianstvo a prestala ho chrániť seychelská ústava. Podľa medializovaných informácií sa miestna polícia už skôr pokúsila Trajtera vyhostiť na základe porušenia miestnych zákonov.

Na palube lietadla urobil poriadny rozruch

Na palube lietadla však narobil taký rozruch, že ho kapitán lietadla nechal vysadiť. Podnikateľ mu vraj totiž povedal, že nepozná mužov, ktorí ho sprevádzajú, nekúpil si letenku a let nie je jeho rozhodnutie. Kapitán si mal potom vyžiadať od policajtov dokumenty o eskorte a zistiť, že nie sú podpísané. Napokon ho prepustili na slobodu.

Podnikateľ Roman Deák bol zavraždený v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999, a to 19-imi ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka Trajtera obvinili po vyše 13 rokoch od jeho vraždy. Obvinenie z prípravy vraždy podnikateľ odmieta.

Prípad Mareka Trajtera začali na Seychelských ostrovoch podrobnejšie sledovať tamojšie média. Už v pondelok sme priniesli informácie, že isté opozičné noviny kritizovali postup štátnych orgánov, ktoré chcel cez víkend Slováka dostať z krajiny za každú cenu.

Kaliňák prevoz nekomentoval 

Minister vnútra Robert Kaliňák nechcel po rokovaní vlády potvrdiť, kedy by mohlo na Slovensku pristáť lietadlo s Marekom Trajterom, ktorého ráno deportovali zo Seychel.

"My sme sa doteraz vždy snažili reagovať až vtedy, keď sme niektoré naše snahy, akcie, operácie – akokoľvek to nazvete – mali ukončené a niektorých páchateľov, ktorých sme dlhodobo hľadali, dokázali odovzdať aj z takýchto exotických destinácií,“ povedal Kaliňák.

Minister nechce v žiadnom prípade komentovať priebeh takýchto akcií, kým hľadaní nie sú odovzdaní do rúk justície.

Téme sa venujú KRIMI o 20:00 na JOJ PLUS. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

internet

Súvisiace články

Najčítanejšie správy