Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podgurážená žena (34) spadla do Dunaja
Zdielať na

Podgurážená žena (34) spadla do Dunaja

ŠTÚROVO / Cesta z baru sa nadránom pre 34-ročnú ženu z Maďarska skončila bojom o život. Anikó sa zrútila zo štúrovského mosta do Dunaja z asi 15-metrovej výšky. Stalo sa to pred očami partie, s ktorou sa žena zabávala. Zachraňovali ju odvážni hasiči zo Štúrova.

Silný prúd ženu začal unášať

Podgurážená partia šla cez most domov do Maďarska. 34-ročná Anikó sa zrútila do Dunaja z obrovskej výšky. Silný prúd ju začal unášať. Topiacu sa ženu si všimli okoloidúci ľudia. Tí okamžite zaklopali na dvere hasičom, ktorý sídlia na brehu Dunaja. 

"Utekali sme, kričali sme po nej a ona sa stále ozývala. Dalo sa počuť, že je niekde vo vnútri," hovorí zasahujúci hasič z Hasičského a záchranného zboru v Štúrove Ladislav Szentéš.

Anikó sa postupne vzďaľovala až stovky metrov. Jeden z hasičov sa rýchlo vrhol do rieky. Spolu s ním aj dvaja kamaráti zo ženinej partie. Druhý hasič medzitým utekal po čln. "Aby sa nestalo ešte väčšie nešťastie, lebo boli 4 ľudia vo vode," hovorí veliteľ zásahu z Hasičského a záchranného zboru v Štúrove Ákoš Varga.

Nešťastný pád alebo samovražda?

So záchranným kolesom sa hasičovi podarilo k žene doplávať. Našiel ju asi sto metrov od brehu. Zachránená žena bola tak vysielaná, že nevládala ani stáť na nohách. Za život môže vďačiť hasičom, ktorí riskovali vlastné životy. Zatiaľ nie je jasné, či žena z mosta skočila, alebo nešťastne spadla. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy