Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dana (29) potratila v autobuse. Vodič neprivolal pomoc
Zdielať na

Dana (29) potratila v autobuse. Vodič neprivolal pomoc

KOŠICE / 29-ročná Dana cestovala z Košíc do Belgicka, kde žije s rodinou. To, čo ju postretne na ceste, však nečakala ani v najhoršom sne. Priamo v autobuse začala tehotná žena krvácať. O bábätko napokon prišla. Ťažké srdce má na vodiča, ktorý jej údajne odmietol privolať pomoc.

V bolestiach cestovala viac ako hodinu

"Ja som nemohla vstať zo sedadla, tak som poprosila cestujúcu, aby ho poprosila, že nech zastaví, že už veľmi krvácam," opisuje situáciu Dana. Žena v druhom mesiaci tehotenstva údajne začala silno krvácať na ceste pri Trenčíne. Podľa jej slov okamžite žiadala šoféra, aby zastavil a privolal k nej pomoc.

Vodič povedal, že o niekoľko minút urobí hygienickú prestávku. Dana ale tvrdí, že zastavil až na čerpacej stanici v Trnave. Krvácajúca a v silných bolestiach teda mala cestovať ešte viac ako hodinu.

Stanovisko doteraz neobdržali

"Spolusediaca ho poprosila, tak povedal, a ja čo mám s tým robiť, zavolajte si sami sanitku, nech si zavolá ona sama," pokračuje Dana. Ženu napokon odviezli do trnavskej nemocnice, o dieťa však prišla. Dana sa so stratou dieťaťa nevie vyrovnať. Rozhodla sa preto podať trestné oznámenie pre neposkytnutie prvej pomoci.

"Dôkazy máme, zdravotná správa a prepúšťacia správa, ďalej dôkazom bude aj to, kto volal záchranku," informuje poslanec MsZ Miloš Ihnát. Spoločnosť, ktorá zabezpečuje prepravu, je vo vyjadreniach k prípadu opatrná. Vodiči, ktorí do Belgicka Danu viezli, vraj nie sú ich zamestnancami.

"Keďže sa jednalo o personál subdodávateľskej spoločnosti, vyžiadali sme si od nich stanovisko, žiaľ, doteraz ho nebolo možné obdržať, nakoľko vodiči boli v zahraničí," dodáva vedúca odboru zahraničnej dopravy Elena Belicová.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy