Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lietajúce poháre a päste. Muži v kuklách napadli turistov
Zdielať na

Lietajúce poháre a päste. Muži v kuklách napadli turistov

BRATISLAVA / V Bratislave to v stredu v noci riadne schytali švédski turisti, ktorí prišli na Slovensko pravdepodobne na futbalový zápas s Trenčínom. V centre si ich podala skupina asi 20-tich maskovaných mužov. Podľa polície ide pravdepodobne o fanúšikov bratislavského Slovana.

Fanúšikovia v kuklách

Okolo pol 10 večer zažili nielen domáci ale aj turisti poriadny šok. Z ničoho nič sa začali mlátiť desiatky ľudí. "Ľudia si proste začali dávať na seba kukly a začali kopať do ľudí. Ono to naozaj vyzeralo tak, že koho mali po ruke toho stiahli a toho bili," hovorí svedok incidentu.

Celý konflikt mal začať práve pri jednom stole v jednom z podnikov, kde sa zabávali švédsky turisti. No len dovtedy kým sa neobjavili desiatky maskovaných mužov a nezačali ich mlátiť hlava nehlava. "Išlo pravdepodobne o fanúšikov futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava," upresnila hovorkyňa Polície Bratislava, Karina Považanová.

Jeden zo Švédov po bitke napadol aj policajta

A teda takzvaný belasí. Tí si na mušku zobrali švédskych turistov, ktorí pozerali na terasách viacerých podnikov futbal. Podľa Švédov sa ničím nevymykali od ostatných turistov. "Sedeli klasicky, pili pivo, bavili sa , spievali. Príčina incidentu bola podľa mna to, že tí chuligáni si potrebovali dokázať niečo. Bolo počuť rinčanie skla, nejaké poháre padali až na hlavne námestie " dodáva náhodný svedok.

I keď prišla polícia do 6-tich minút, útočníkov už nezastihli. Tí sa rozpŕchli do uličiek centra Starého Mesta. Na terasách ostali len zaskočení a niektorí zranení Švédi. Po príchode policajných hliadok, sa tak s alkoholom vystupňovala aj ich agresivita. "Pri odchode hliadok jeden zo Švédov hodil sklený pohár po príslušníkovi Policajného Zboru, pričom tento minul jeho hlavu," hovorí Karina Považanová.

Bitku majú objasniť kamerové záznamy

Následne ho policajti zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Medzitým niekto stihol do ovzdušia streknúť slzný plyn. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie voči Švédovi pre útok na verejného činiteľa. Otázne však je kto bude riešiť práve maskovaných mužov ktorí útok vyvolali. Polícia si už vyžiadala kamerové záznamy z miesta roztržky.

Magistrát upozorňuje na zvýšené prípady kedy do turistov vyrývaju práve Slováci a apelujú na cestovné kancelárie aby turistov na možné riziko upozornili. "Výzva apeluje aj na policajtov, aby si nezjednodušovali prácu tým že obhajujú Slováka vagabunda čo provokuje. A len preto, že turista im nerozumie, tak sa k nemu chovajú arogantne," hovorí Ľubomír Andrássy, hovorca Magistrátu mesta Bratislava

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy