Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nakrúcal si reklamáciu skazeného mäsa, zavolali políciu!
Zdielať na

Nakrúcal si reklamáciu skazeného mäsa, zavolali políciu!

DOLNÝ KUBÍN / Na muža z Dolného Kubína, ktorý prišiel reklamovať pokazené mäso, zavolal personál obchodného reťazca, políciu. Jeho reklamáciu navyše ani neprijali, čím podľa obchodných inšpektorov porušili platné predpisy.

Muž kúpil v žilinskom obchodnom reťazci mäso a išiel 52 kilometrov do Dolného Kubína. Jazda autom mu podľa jeho slov trvala necelú hodinu. "Ja som išiel včera z Bratislavy, chcel som večer navariť guláš. Čo by ste vy robili, keď prídete domov nájdete zelené mäso?" pýta sa muž personálu reťazca.

Predajca mal prijať reklamáciu

"Koľko do Žiliny ste ho mali v tom aute? A ako je v aute? Teplo," hovorí zamestnankyňa reťazca. "Pokiaľ spotrebiteľ reklamoval nekvalitný výrobok- mäso, predávajúci mal prijať reklamáciu, vydať doklad o prijatí," uviedla hovorkyňa Slovenskej obchodnej inšpekcie Danuša Krkošová.

"Nedali mi žiadny papier. Doklad, že som reklamáciu podával, nedali mi nič," hovorí nespokojný zákazník Marek. Celý priebeh reklamácie si nakrúcal na mobil. To sa však nepáčilo pracovníkom obchodu. "Zaznamenávanie reklamácie na mobilný telefón nijako nebránilo a nesťažovalo postup predávajúceho pri zaevidovaní a vybavení reklamácie. reklamáciu mal normálne zaevidovať a vybaviť," uviedol právnik Peter Lukášek.

Polícia nemala čo riešiť

Zákazník tvrdí, že vypol nakrúcanie, potom však zapol. "Prestal som nahrávať a teraz ste zavolali políciu. Ok, tak riešme," hovorí na videozázname Marek. "Polícia zrejme nemala žiadny dôvod zasiahnuť, nakoľko spotrebiteľ nespôsobil žiadny priestupok ani trestný čin," dodáva Lukášek.

"Z videa vyplýva, že spotrebiteľ potravinu náležite neskladoval. Napriek tomu by sme sa mu chceli ospravedlniť, nakoľko zamestnanci nekonali plne v súlade s našimi internými pravidlami," uviedla hovorkyňa obchodného reťazca Zuzana Lošáková. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy