Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sninčanka (23) prepoisťovala ľudí bez ich vedomia
Zdielať na

Sninčanka (23) prepoisťovala ľudí bez ich vedomia

SNINA / Podnikavá slečna. Tak možno nazvať mladú Sninčanku. V takmer štyristo prípadoch mala ľudí z jednej zdravotnej poisťovne prepoistiť do druhej bez toho, aby o tom vedeli.

Oklamala takmer 400 ľudí

Žena sa mala podľa našich zistení dopustiť nielen poistných podvodov, ale aj podvodov v oblasti sprostredkovania práce. Všetko malo začať ešte v lete minulého roka.

Cez internet vraj ľuďom sľubovala, že im sprostredkuje prácu v zahraničí. Dôverčiví uchádzači jej dokonca mali riadne zaplatiť, no práce sa nikdy nedočkali. Ženu už za to podľa našich zistení stíhali v Michalovciach aj v Nitre.

Na rováši však toho má mať oveľa viac. "Obvinená mala prepoisťovať osoby bez ich vedomia a súhlasu," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Poisťovňa zamestnankyňu prepustila

Poisťovňa však dôvodí, že pochybila ich zamestnankyňa. S políciou preto spolupracovali na tom, aby jej podvod dokázali. "V danom prípade sme so zamestnankyňou ukončili pracovný pomer s následným krátením jej mzdy," potvrdila hovorkyňa Union poisťovne Judita Samatanová.

Ženu sme doma nenašli. Vraj sa môže zdržiavať v zahraničí. Podľa doterajšieho vyšetrovania však mala len v oblasti poisťovníctva oklamať takmer 400 ľudí. "K neoprávnenému prepoisteniu tak došlo vo viac ako 370 prípadoch," doplnila Migaľová.

23-ročnú ženu vyšetrovateľka obvinila zo zločinu podvodu a z prečinu neoprávneného narábania s osobnými údajmi. Hrozí jej zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na 10 rokov. Priťažila jej skutočnosť, že sa podvodu mala dopustiť na väčšej skupine ľudí.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy