Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dvaja muži hľadali drahé kovy, zaplatili životom
Zdielať na

Dvaja muži hľadali drahé kovy, zaplatili životom

LIBAN / Rodiny na východe Čiech postrádali dvoch mužov, ktorí sa vybrali na huby. Keď sa ani popoludní nevrátili domov, príbuzní kontaktovali políciu. Tá pre nich ale nemala dobré správy.

Našli po nich len prázdne auto

Včera popoludní nahlásila rodina na polícii zmiznutie dvoch mužov, preto policajti prehľadávali lesný porast a dostali sa až k opustenej poľnohospodárskej usadlosti v oblasti zvanej Jičínsko. Tam bolo zaparkované prázdne auto, ktoré patrilo strateným mužom. "Vykonaním prehliadky objektu sme zistili, že hľadaní muži sa pravdepodobne pohybovali v tomto objekte a došlo tu k zrúteniu steny," povedal Jan Čížkovský, hovorca polície Hradec Králové.

Zrejme odrezali nosné rámy

Podľa našich informácií muži hľadali v objekte železo a drahé kovy, ktoré chceli predať. Zrejme ale odrezali nosné trámy a stena sa na nich zrútila. "Od 8-mej hodiny večer, zasahujeme v troskách miestnej poľnohospodárskej usadlosti, vykonávame pátracie práce," upresnil Libor Zikeš, veliteľ Hasiči Jučín.

Pomáhali aj policajní psi

Ešte aj o druhej ráno prebiehalo pátranie v troskách. Dvadsať hasičov prehľadávalo trosky zrútenej steny, potom ich vystriedal špeciálne vycvičený pes Max. Ten ich oboch po dlhých hodinách hľadania našiel. Žiaľ mužom sa už nedalo pomôcť. A tak muži kvôli pár eurám zaplatili svojim životom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy