Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
AUTENTICKÝ ZÁZNAM. Takto cvičia naši policajti...
Zdielať na

AUTENTICKÝ ZÁZNAM. Takto cvičia naši policajti...

BRATISLAVA / Nejasností okolo postupu polície v prípade streľby po študentoch na diaľnici pribúda. Objavili sa aj úvahy o nezvládnutom zásahu. A tie oživili spomienky na video, ktoré nedávno kolovalo po internete.

Výcvik? Reálny výcvik

"Smerom k vám uniká čierny Volkswagen, ktorého vodič je podozrivý z trestného činu lúpeže. Obraz jedna, reagujte!" Aj takto vyzýva kadeta inštruktor... Autentické zábery z policajného výcviku doteraz kolujú internetom.

Učiteľ na modelovej situácii vysvetľuje budúcemu príslušníkovi, ako sa má správať počas reálneho zásahu v teréne. Pripomína to situáciu, do ktorej sa dostali nevinní študenti.

Ste nasratý, nahnevaný. Revte!

Inštruktor od zverenca žiada, aby bol agresívny. "Mierte naňho človeče, hrozte mu tou zbraňou! A revte naňho. Ste nasratý, ste nahnevaný. Varga ste nahnevaný. Nenormálne ste nahnevaný, rozumiete, tak revte naňho," hovorí.

Podľa analytika Milana Žitného sa takto už na škole pestuje u budúcich policajtov agresivita. Tvrdí, že to sa potom prenáša do spackaných policajných zásahov. "Naši policajti sú veľmi zle vycvičení. Ten výcvik je taký nekvalitný. A predpokladám, že aj to stresové prostredie, v ktorom sa pohybujú, ich núti konať takýmto hlúpym spôsobom," dodáva.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

YOUTUBE

Súvisiace články

Najčítanejšie správy