Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Mal dve promile pod čapicou, vbehol pod kolesá auta
Zdielať na

Mal dve promile pod čapicou, vbehol pod kolesá auta

HUMENNÉ / Išiel kúpiť mlieko a cestou domov sa posilnil niekoľkými poldecákmi. Zarobil si takmer dve a pol promile alkoholu v krvi a v takomto stave vbehol rovno pod auto. Stalo sa to v Humennom. Ján, ktorý sedel za volantom, sa síce považuje za skúseného vodiča, no vôbec nepredpokladal, že na opitých chodcov si treba dávať pozor už predpoludním.

Šiel údajne kúpiť mlieko

Päťdesiatročný Ján sa vybral autom na svoju záhradku, keď mu náhle do cesty vbehol chodec. Vodič síce inštinktívne dupol na brzdu, no nehode už zabrániť nedokázal. "Tu sa nedá rýchlosť nabrať, ja tadeto chodím každý deň aj 10, 15-krát," vraví. 

To, že mal chodec vbehnúť rovno do cesty, nám mimo kameru potvrdila aj žena, ktorá to videla z okna. Pán Ján nechápal, ako sa mu muž odrazu ocitol priamo na kapote. Chodec sa údajne vracal s dvoma litrami mlieka od automatu. Vyzerá to však tak, že okrem mlieka si vypil aj čosi iné.

"Chodcovi bolo pri dychovej skúške nameraných takmer 2,5 promile. U vodiča bola dychová skúška negatívna," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Chodec si na nič nepamätal

"Muž sa sťažoval na bolesti pravého ramena, na tele mal množstvo drobných odrenín a pomliaždením. Na to, ako došlo k nehode, si však vôbec nepamätal," hovorí hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková - Krčová.

Dve a pol promile a podozrenie na otras mozgu sa podľa všetkého postarali o to, že chodec poriadne dlho údajne nevedel povedať ani len to, ako sa volá. Teraz už vieme, že išlo o 65-ročného Karla.

Okolnosti a priebeh nehody prešetria humenskí dopravní policajti. Pán Ján však už teraz hovorí, že vyšetrovania sa nebojí a najväčšou odmenou preňho bude, ak chodec vyviazne s najmenšími následkami.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy