Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nehoda v Richnave, chlapca (7) zrazilo auto
Zdielať na

Nehoda v Richnave, chlapca (7) zrazilo auto

RICHNAVA / Sedemročného chlapca z Richnavy v utorok popoludní zrazil vodič. Stalo sa to vo chvíli, keď sa snažil prebehnúť cez cestu. Dieťa ihneď previezli do najbližšej nemocnice v Krompachoch.

Dieťa ostalo ležať na ceste

Chlapca malo zraziť auto, keď prebiehal cez frekventovanú cestu. Podľa slov jeho príbuzných boli s ním vtedy aj ďalšie deti. "Ja som robil strechu a už kričali ľudia, že niekoho zrazilo auto," hovorí otec chlapca.

"Chodec vbehol do jazdnej dráhy osobnému motorovému vozidlu, pričom narazil do pravých predných dverí," potvrdila košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Dieťa ostalo nehybne ležať na ceste. Príbuzní aj susedia mu ihneď pribehli na pomoc. "U vodiča alkohol zistený nebol. Zo zavinenia dopravnej nehody je podozrivý chodec, ktorý sa nepresvedčil pred vstupom na vozovku, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva," doplnila Mésarová.

Chlapec sa zrejme išiel hrať

Malý školák bol podľa slov príbuzných doma so svojou mamou a ďalšími súrodencami. Zatiaľ čo ich mama chystala deťom jedlo, chlapec sa vybral von – zrejme za kamarátmi.

Zraneného chlapca sa neskôr ujali leteckí záchranári. Po prvotných vyšetreniach ho vrtuľníkom previezli do košickej nemocnice. Podľa posledných oficiálnych informácií je našťastie mimo ohrozenia života.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy