Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragický pád do potoka. Hanka (†2) podľahla zraneniam
Zdielať na

Tragický pád do potoka. Hanka (†2) podľahla zraneniam

KUCHYŇA / Chvíle, aké v stredu večer prežívali mama a babka malej, len 16-mesačnej Hanky z Kuchyne, by si neželali okúsiť žiadni rodičia. Na ceste na cintorín sa im totiž hravé dieťa nešťastne vyšmyklo a spadlo do potoka, ktorého silný prúd dieťa unášal poriadne ďaleko. Ešte podvečer sa podarilo Hanku nájsť a previezť do nemocnice, kde malo byť napojené na umelé dýchanie. Zraneniam vo štvrtok podľahlo.

Dievčatko podľahlo zraneniam

Napriek enormnej snahe lekárov 16-mesačné dievčatko, ktoré sa topilo v potoku v katastri obce Kuchyňa v okrese Malacky, neprežilo. "Rodine pomáhajú Modrí anjeli," uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice Dana Kamenická. Polícia však v prípade začala trestné stíhanie vo veci pre ublíženie na zdraví.

Silný prúd by nezvládol ani dospelý

Malá Hanka spadla do potoka na začiatku obce pri cintoríne. Podľa miestnych bol prúd na tomto mieste taký silný, že udržať sa v ňom by mal problém aj dospelý človek. Mama malej Hanky sa ju snažila vo vode ešte zachytiť, no prúd ju odniesol až o neuveriteľné tri kilometre ďalej.

Hanku napojili na umelé dýchanie

A tu dieťa zaktivizovaní policajti v spolupráci s občanmi obce vypátrali a z vody vylovili. V jednom mieste totiž potok ústi do prietoku, kde sú železné mreže a práve tie dievčatko zachytili. Prečo však dieťa padlo do potoka, vyšetrujú policajti.

Po hodinovom oživovaní sa Hanku podarilo oživiť a ihneď ju previezli do detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Hanka bola podchladená a museli ju napojiť na umelé dýchanie.

Téme sa venuje reportérka Denisa Pirníková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy