Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Nedobrovoľné parkovanie dobrovoľných hasičov, pozrite sa!
Zdielať na

Nedobrovoľné parkovanie dobrovoľných hasičov, pozrite sa!

ORAVSKÉ VESELÉ / Keď išli v Oravskom Veselom hasiči naplniť vodou svoju cisternu, nikto ani len netušil, kde ich vozidlo zaparkuje. Samovoľne sa totiž dalo do pohybu a vrútilo sa do vchodu obytného domu.

V Oravskom Veselom tentoraz nebolo veselo, skôr bolo niekomu do plaču. "Oni išli napúšťať vodu, tak ho vybrali z garáže, zabrzdilo ho a auto napriek tomu začalo ísť samovoľne z kopčeka," hovorí jedna z miestnych obyvateliek.

Počuli dve rany a bolo to...

Odstavené hasičské auto sa pohlo a vrazilo do vchodu bytovky. Po ceste stihlo zachytiť aj dve zaparkované autá. "Počuli sme dve rany, pozriem sa von oknom a vo vchode sme mali zaparkované požiarnické auto," pokračuje v opisovaní udalostí očitá svedkyňa. Podľa domácich obyvatelia bytovky približne hodinu nemohli ísť von ani dnu. "Celá bytovka bola odrezaná od sveta skoro hodinu."

Chýbali zabezpečovacie kliny?

Starosta Oravského Veselého Ivan Patrón: "V mene dobrovoľných hasičov i v mene obce sa im ospravedlňujem a samozrejme to budeme riešiť." Ako malo byť auto zabezpečené, na to sme sa opýtali profesionálnych hasičov. "Vodič je povinný zabezpečiť vozidlo proti pohybu. Pokiaľ je vozidlo odstavené v kopci, tak treba zabezpečiť vozidlo proti pohybu zabezpečovacími klinmi," vysvetľuje riaditeľ ORHaZZ v Dolnom Kubíne Jozef Púčik.

Hasiči z Oravského Veselého zrejme budú túto kurióznu udalosti riešiť na Obecnom úrade, polícia toto považuje iba za škodovú udalosť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hasičské_auto_náraz_do bytovky

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy