Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dedko a vnuk (16) sa priotrávili propán butánom
Zdielať na

Dedko a vnuk (16) sa priotrávili propán butánom

LIPTOVSKÁ MARA / Záchranári v sobotu podvečer zasahovali na Liptovskej Mare. zavolali ich tam rybári, ktorí našli na jednej z lodí ľudí v bezvedomí. Podľa všetkého sa nadýchali propán butánu. Ten začal unikať, keď spali.

Z lode nikto nevychádzal

"Aspoň na nejakú veľkú potrebu alebo napiť sa, nikto odtiaľ nevychádzal, tak sme to otvorili a ihneď sme zacítili propán bután," hovorí jeden zo záchrancov

V loďke ležali starší muž a 16-ročný chlapec, išlo o starého otca s vnukom. Rybári ich rýchlo z lode vytiahli na breh a zavolali sanitku. Do príchodu záchranárov sa snažili oboch priotrávených mužov z Kežmarku prebrať.

"Vytiahli sme ich von z lode...Jeden vyzeral, že sa prebral, ten starší pán, ale ten mladý nie," hovorí jeden zo záchrancov. Napriek vážnemu stavu, strý otec s vnukom mali obrovské šťastie. Nebyť zásahu rybárov, s najväčšou pravdepodobnosťou by sa otrávili. "Obaja pacienti boli v hlbokom bezvedomí. Naši záchranári ich previezli na ARO do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Krčová.

"Tieto malé lode sú aj na chladenie, či tam mali chladničku, ale podľa mňa si asi kúrili, lebo tam bolo dosť veľké teplo," tvrdí jeden zo záchrancov. Napriek vážnemu stavu, starýho otec s vnukom mali obrovské šťastie. Nebyť zásahu rybárov, s najväčšou pravdepodobnosťou by sa otrávili.

Podobný prípad sa stal na Liptovskej Mare aj minulý rok. Starší rybár vtedy na následky otravy propán butánom zomrel. Podľa našich informácií polícia tento prípad rieši ako podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy