Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Podstrčené drogy a vydieranie? Realita, priznáva velenie
Zdielať na

Podstrčené drogy a vydieranie? Realita, priznáva velenie

MOČENOK, NITRA / Policajný škandál, o ktorom sme vás v pondelok ako jediní informovali, má dohru. Vedenie Krajského riaditeľstva v Nitre v stredu prezentovalo oficiálne stanovisko k prípadu troch zadržaných policajtov v Močenku. Tí mali zneužívať svoju funkciu a spolu s ďalšími kunpánmi pracovali ako organizovaná skupina. Pomocou nastrčených drog mali vydierať nevinných ľudí.

Za peniaze kauzu ututlajú

Vedenie nitrianskej polície vraví, že na prípade pracovali spolu s inšpekciou ministerstva už od októbra minulého roka. Vedenie polície v Šali malo vtedy dostať informáciu o aktivitách tejto skupiny, a tak začalo vyšetrovanie.

"Disponovali informáciami, ktoré sa po preverení ukázali ako pravdivé, na základe nich sme oslovili inšpekciu ministerstva vnútra," informuje riaditeľ KR PZ Miroslav Michalčík.

Postupne odhaľovali pozadie celej skupiny. Začali tým, že si vytipovali ľudí, o ktorých vedeli že majú peniaze. Nasadili im do auta fingované drogy a policajti mali pri kontrole tieto drogy odhaliť. Vtedy dali svojím obetiam ponuku, že za niekoľko tisíc eur, môžu všetko ututlať. Deviati ľudia boli pre túto kauzu vzatí do väzby a policajti budú zo služby vylúčení. VIAC TU.

Obvinili ich zo zneužitia právomoci

"Súbežne s trestným stíhaním prebieha aj proces prepúšťacieho konania policajtov," pokračuje Michalčík. "Uvedeným osobám bolo vznesené obvinenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa, pre zločin podvodu a zločin vydierania, ktorého sa mali dopustiť ako členovia organizovanej skupiny," dodáva hovorkyňa prezídia Lucia Garajová.

Zatiaľ nie je známy presný počet ľudí, ktorí sa stali obeťami tejto skupiny. Vyšetrovateľom by preto mohli pomôcť poškodení, alebo svedkovia, ktorí by sa prihlásili. "By som chcel požiadať občanov, ktorí boli dotknutí touto trestnou činnosťou, aby nám poskytli informácie," hovorí Michalčík.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy