Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zúfalý stav novorodeného Adamka. Mamičke praskla maternica
Zdielať na

Zúfalý stav novorodeného Adamka. Mamičke praskla maternica

BRATISLAVA / Mladá mamička porodila krásneho Adamka, ktorý teraz leží bezvládne v kritickom stave na bratislavských Kramároch. Za stav dieťatka je podľa matky zodpovedný primár tamojšej kliniky. TV JOJ už získala časť informácií z lekárskych záznamov.

Tehotenstvo bolo rizikové

Pani Elenka, ktorá je momentálne jednou z najnešťastnejších mamičiek na svete, je presvedčená o tom, že sa v trnavskej nemocnici stalo niečo, čo vyústilo k fatálnemu následku zdravotného stavu jej novorodeného dieťatka, ktorému dali meno Adamko. 

"Hovorila som im, že už pri prvom dieťati bol problém a vtedy lekári nečakali. Urobili sekciu," hovorí.

Chlapeček sa v trnavskej nemocnici narodil pred pár dňami ako takmer 4-kilogramové dieťatko, ktoré malo 51 centimetrov. Celé tehotenstvo mala pani Elena rizikové, napriek tomu sa malo dieťa narodiť bez problémov
a malo byť zdravé. Máme k dispozícii lekárske záznamy, ktoré sú súčasťou vyšetrovacieho spisu.

Elene praskla maternica

Dá sa z nich vyčítať jedna zásadná komplikácia, ktorá sa stala počas vedenia pôrodu. Pani Elene praskla maternica v rozsahu asi 4,5 centimetra. Toto mohla byť jedna zo zásadných komplikácii.

Mozog mu nepracuje. Na bratislavských Kramároch lekári riešia jeho stav, ktorý je výsledkom pôrodu v trnavskej pôrodnice. Či ho zapríčinil spôsob vedenia pôrodu lekármi, alebo iné, závažné komplikácie, je zatiaľ predčasné hovoriť.

To všetko však musí zhodnotiť úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorá vedie vyšetrovanie v tomto prípade a taktiež aj trnavská polícia.

Pozrite si celý rozhovor s mamou malého Adamka

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy