Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
20 ton hovädziny na ceste. Kamión rúcal všetky prekážky
Zdielať na

20 ton hovädziny na ceste. Kamión rúcal všetky prekážky

KRUPINA / Až 20 ton hovädzeho mäsa museli niekoľko hodín prekladať zamestnanci mäsiarskej firmy z jedného kamióna do náhradného vozidla. Vodič, ktorý ho viezol do Grécka, neďaleko Krupiny havaroval.

Išiel prirýchlo a nesústredil sa

Kamión plne naložený surovým mäsom sa zmenil na kolos, ktorý rúcal všetko, čo mu stálo v ceste. Zničil betónový múrik pri firme, niekoľko dopravných značiek a pod ťažkou váhou praskal aj asfalt na ceste. "Vodič sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, následkom čoho vošiel do priekopy, kde sa s vozidlom prevrátil," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Podľa polície išiel 42-ročný vodič príliš rýchlo, zákrutu precenil a náklad ho prevážil. "Polícia vie všetko, nemám čo dodať," vyjadril sa stručne poľský šofér kamióna. Kamióonista narazil tak nešťastne, že prerazil palivové nádrže. 600 litrov nafty uniklo a dostalo sa do potoka. Potrebný bol zásah hasičov. Ján Chrenko, HaZZ Krupina: "My sme asi 200 litrov dokázali zachytiť."

Sedem chlapov malo čo robiť

20 ton surového mära viezli Poliaci až do Grécka. Po nehode bolo dlhé hodiny v havarovanom návese. Skontrolovať ho prišli aj pracovníci veterinárnej a potravinovej správy. "Teplota je vyhovujúca, takže sa môže prekladať do druhého kamióna, ktorý prišiel vychladený," vyjadrila sa inšpektorka kontroly potravín Oľga Behmetová.

Pre mäso prišiel druhý kamión z Poľska. Stokilové kusy hovädziny prekladalo až sedem chlapov. Celý náklad bude naložený za niekoľko hodín. Potom by mal pokračovať v ďalšej ceste. Nebol to vôbec lacný špás. Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová: "Pri dopravnej nehode vynikla škoda vo výške 15 500 eur."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Kamión_prevrátený_mäso

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy