Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kamión sa zrazil s hasičmi. Tí si cvičili jazdu s majákom
Zdielať na

Kamión sa zrazil s hasičmi. Tí si cvičili jazdu s majákom

HUMENNÉ / Vodič kamiónu v Humennom sa nedokázal vyhnúť hasičom a tak došlo k zrážke. Kamionista vyviazol iba s pokutou. Odborník ale upozorňuje, že ignorovanie sirén môže skončiť odobratím vodičáku, či dokonca trestným stíhaním.

Napriek siréne k zrážke došlo

Nákladné auto šoféroval 44-ročný Imrich. Kamión mal naložený potravinami. Smeroval do Humenného. A kým nákladiak išiel po hlavnej, z vedľajšej cesty vychádzali hasiči.

Tí tvrdia, že mali zapnuté majáky aj sirénu. Napriek ich právu prednostnej jazdy došlo k zrážke. "Neboli sirény, pretože má aj šofér otvorené okno a určite by sme ich počuli," hovorí spolujazdec Matúš.

Príslušníci záchrannej brigády však tvrdia, že výstražné znamenia zapnuté mali. Potvrdili to aj reakcie ostatných áut. "Vodič je povinný takýmto vozidlám umožniť plynulý a bezpečný prejazd?" vedúci výkonu služby ODI HE Juraj Dravecký.

Mohol prísť o vodičák a aj byť trestne stíhaný

Na pomoc hasičov v tej chvíli našťastie nik nečakal. Paradoxne totiž išlo o výcvik vodičov na jazdu s majákom. A hoci sú na zmätočné správanie šoférov pripravení, v tomto prípade sa to predvídať nedalo. Kým totiž väčšina vozidiel zastala, kamión sa na nich doslova rútil.

"Vinníkom škodovej udalosti je vodič nákladného motorového vozidla, ktorému bola na mieste uložená pokuta vo výške 150 eur," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Podľa odborníka môže byť profesionálny vodič rád, že skončil iba takto. Pokojne totiž mohol prísť o vodičák, či byť riadne trestne stíhaný.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy