Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Sýkorky poznajú svoje tresty, niektorým ich znížili
Zdielať na

Sýkorky poznajú svoje tresty, niektorým ich znížili

PEZINOK / Traja z ôsmych údajných členov sýkorovcov, ktorých v utorok (21. 5.) opätovne odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku sa voči rozsudku neodvolali. To znamená, že Milan Bilčík je právoplatne odsúdený na 13 rokov väzenia, František Letanovský na 12 rokov a Milan Janík na 13 rokov odňatia slobody.

Zločinecké aktivity v okolí Senca

Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. V tomto prípade ide o skupinu sýkorovcov, ktorá mala svoje zločinecké aktivity sústrediť najmä v Senci a ide o druhý rozsudok ŠTS. Prvý vyniesol vo februári 2012, no Najvyšší súd ho zrušil. Spomínaní traja obžalovaní boli vtedy odsúdení na tresty väzenia, ktoré presahovali 23 rokov.

ŠTS v utorok uložil nižšie tresty aj ďalším obžalovaným. Údajný šéf gangu Martin Bihári. prezývaný Rus a jeho pravá ruka Alexander Botló dostali vlani 24 rokov. V utorok ich súd podľa Kudjákovej poslal do väzenia na 21 a 22 rokov. Rus je na úteku, odvolanie za neho podal jeho obhajca, voči rozsudku sa odvolal aj Alexander Botló. Trest pre Ivicu K. je podľa posledného rozsudku o päť rokov nižší ako vlani, Voči osemročnému trestu podal odvolanie.

Obžalovaní za viaceré skutky

Františka K. odsúdili rovnako ako vlani na 14 rokov, tiež sa odvolal, informovala ďalej hovorkyňa. Posledným obžalovaným bol Boris Ž., ktorému znížili trest z osem na tri roky a dva mesiace. Voči rozsudku sa nevyjadril, keďže nebol prítomný. Súd obžalovaných odsúdil za viacero skutkov.

Medzi mini je členstvo v zločineckej skupine, vydieračský únos, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy. Podľa obžaloby nútili podnikateľov, aby im platili za ochranu, ale aj obchodovali s falošnými diaľničnými známkami. Obžalovaných okrem iných dôkazov usvedčovala výpoveď bývalého člena zločineckej skupiny. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy